Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
INPA- NCS jest prostszym narzedziem niz DIS a tak wogóle programowania to przypadkiem nie robi sie SSS :)

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
tu na forum jest o tym pełno postów a tak z pamieci to mi ciezko opisac. robi sie to w miare intuicyjnie tylko trzeba pamietac o kilku sprawach tzn przygotowac program , profil, i pliki z oprogramowaniem. samo kodowanie to prosta sprawa.

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
musisz lepiej poszukac wpisz sobie NCS w szukajce i bedziesz miałduzo wyników.

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam.

Ja może tu napisze o problemie z ASC w moim BMW bo też sie zastanawiam nad kupnem czy naprawą sterownik.

Od jakiegoś czasu załącza mi sie ASC wtedy kiedy nie powinno tzn. najcześciej przy ruszaniu: 1ka, 2ka i spokojnie przyśpieszam i nagle kontrolka zamruga, silnik przymuli lub przy jakichś skrzyżowaniach zakrętach kiedy trzeba właśnie wrzucić 2ke i przyśpieszyć.

Błędów na komputerze nie pokazuje żadnych a w live data czujniki pokazują taką samą szybkość i nie wiem za co sie zabrać czy to ten sterownik czy może jeszcze coś innego.

Bialy2005... może miałeś takie przypadki w naprawianych sterownikach ? Jakieś sugestie ?

Pozdrawiam

Witam.

W końcu po różnych kombinacjach coś sie rozwiązało z tym dziwnym ASC :) W końcu kontrolki zaświeciły sie na stałe , przynajmniej do czasu aż znowu nie zgasły (co w sumie wydało mi sie dziwne) ale w kompie został błąd:

http://img706.imageshack.us/img706/3562/aaact.th.jpg

Myślicie że coś może nie łączyć w tym czujniku, grzebać coś w ogule czy on po prostu w taki dziwny sposób sie psuje i kupić nowy ? Zagadkowa sprawa skoro nikt tak nie miał.

:) Heh ale w sumie pierwszy raz sie ucieszyłem, że mi sie coś zepsuło, zaświeciły sie kontrolki i komp pokazał błąd :lol:

Opublikowano
wład lewego tylnego czujnia powinien skutkowac takze wariowaniem lub nie dziłąniem predkosciomierza. Moze byc to uszkodozny czujnik albo sterownik i ja bym stawiał na to drugie. Czy kontrolki zgasły podczas jazdy czy po ponownym uruchomieniu auta ?

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
wtyczka niebieska. Siwa była do połowy 98. A najlepiej podaj numer z pompy :) lub zajrzyj za koło tam jest pokrywka i pod nia wtyczka czujnika.

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No więc kupiłem czujnik ori używany. Wymieniłem z nie małymi problemami i nerwami psując przy tym stary czujnik :lol: aaale przed włożeniem nowego chciałem przejrzeć jak to tam wygląda ten pierścień z którego czujnik czyta, czy wszystko jest oki. I co ? I okazało się, że w ogóle się nie trzyma i kręci się w każdą stronę :mad2: . No i jest winowajca :o

Pozdrawiam

Krzysiek

edit: wtyczka szara :)

• 3 lata później...