Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam BMW 520 z 1993 r. w automacie i na liczniku jest taki mały wyświetlacz który pokazuje jaki jest włączony bieg i tryb silnika. U mnie ten wyświetlacz jest nieczytelny i moje pytanie czy można go kupić i wymienić bez kupna całego licznika, i jak to się dokładnie nazywa gdybym chciał kupić? Proszę o pomoc.
Opublikowano
Jest oddzielna żarówka do tego wyświetlacza, pewnie się spaliła. Jeżeli pod słońce widać tam to co powinno być, to jest to tylko wina żarówki.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
No nie wiem bo to pole całe świeci się na zielono i tylko jak się dobrze przyglądałem to widziałem jakieś zarysy ale niewiele.
Opublikowano

Witam, zakładam, że zegary masz takie jak z linku:

http://www.e34.de/pics/kai/karre/neu/DSCN0231k.jpg

to pole o którym mówisz akurat się nie świeci, bo z całą pewnością nie świeci żarówka, przerabiałem to u siebie. Jednakże ciekawostką jest to, że świeci na zielono, jak tam jest diodowy wyświetlacz pomarańczowy podświetlany żarówką. Jakbyś mógł wrzucić zdjęcie. Czy tak było od początku jak masz auto, czy tak się stało w czasie użytkowania.

pozdrawiam Bartek