Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mozliwe ze temat juz istniał lecz nie mam czasu i plus to ze jestem nowy i nie za bardzo potrafie sie tu jeszcze poslugiwac forum ale wracajac do tematu posiadam silnik m50 novanos z turbo od audi 2.2 turbo i po raz kolejny wydmuchalo mi podwojna uszczelke z przekladka tak zwana kanapke!! interesuje mnie wasza wiedza na temat z czego moge zrobic uszczelke mam u siebie w miescie pana z laserowka wodna tak wiec wyciecie nie sprawialo by mi problemu.... PYTANIE TYLKO Z CZEGO!! z miedzi ...., blachy ??

POMOZCIE

czesci e30 !!!! [email protected] kom.514966488 WuWua stolica
Opublikowano

Po pierwsze ile ci laduje ta sprezarka ? Najlpeiej jakbys podal dokladniej co to za turbo w audi s2 wystepowaly KKK K24 i K24/7000

Po drugie czym skrecales glowice ?

ogolnie do kanapki uzywa sie seryjnych uszczelek i przekladki z kwasiaka 1mm

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Jakie znaczenie ma jakie turbo i jakie doladowanie????????????? pytam tylko i wylacznie material z ktorego chcialbym zrobic uszczelke?? turbo zawsze moge zmienic a cisnienie regulowac??
Opublikowano
Jakie znaczenie ma jakie turbo i jakie doladowanie????????????? pytam tylko i wylacznie material z ktorego chcialbym zrobic uszczelke?? turbo zawsze moge zmienic a cisnienie regulowac??

Bo w zaleznosci od boostu mozesz uzyc roznej uszczelki

ale jak tak to ok uszczelka gotowa "Cometic MLS" do tego sruby ARP i sie nie wysra Ale czy masz na zbyciu 2 tys zl ??? :lol:

Mowisz ze to nie pierwszy raz wiec informacja czym skreciles czapke ? (sruby/szpilki, nowe stare, jaki momemnt)

i jakie doladowanie ma znaczenie :8)

Opublikowano

oki oki doczytalem sie ze jest to k26 turbo doladowanie okolo 1 bara... i dociskane byly srubami od uszczelki warstwowej !!!! gdzies sie doczytalem ze mam dac dwie uszczelki 0,5mm miedziane z gory i na dol a na srodek 2,5mm stalową?? badz uszczelke warstwowa plus przekladka!!?? pozatym panowie robota u pana kazia co sie dopiero uczy tak wiec ja biore wiedze z netu....

firme cometic juz zapoznalem koszt okolo 1000zl :cry:

nr katalogowy Cometic: C4328-070

materiał: MLS .070" (cokolwiek to oznacza)

cena: 240,07$ + wysyłka

Opublikowano

Możesz zrobic tak dwie uszczelki GOETZE czyli seryjna miedzy nie przekladka z kwasowki grubosci 1mm nie wiecej!!!

I koniecznie nowe sruby glowicy skrecasz etapami 30nm 60nm 75nm 85nm 95nm,im iecej tych etapow bedzie, tym lepiej. Oczywiscie czapka i blok powinny byc spalanowane 1 bar taka kanapka wytrzymuje

Ew można dorobic na zamowienie uszczelke z okuciem ale to sredni pomysl dla potrzebnej grubosci min 3,5 mm

Opublikowano
Trudno stwierdzic czy tak zrobie ale problemem szczerze mowiac i przyznajac sie do bledu bylo chyba " troche zwalam na mechanika" jest uzycie starych srub ktore moga byc "trafione" pochwale sie jaki ruch wykonalem. m-technic dzieki za wiedze. pozdro