Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem w trakcie testowania przyszlego/obecnego samochodu BMW X5 4.4 z 2004 roku w wersji amerykanskiej.

Kupilem ten samochod jakis tydzień temu i z właścicielem umowilem sie ze jesli cos mi nie bedzie pasowalo to moge go oddac w ciagu miesiaca.

Samochod ogolnie jest w stanie wizualnym i technicznym przypominajacym ideał.

Ale mam kilka małych problemów i pytań.

1. Bezpieczniki:

Poniżej wrzucam zdjecia konsoli z bezpiecznikami i jakby ktos mi mogł wytłumaczyc czemu nie ma 2 z nich albo bardziej do czego sa i czy mam je mątowac. (samochod byl na moja prosbe na gruntownym sprawdzeniu)

http://img15.imageshack.us/img15/2699/img0231bh.jpg

2. Audio (mam radio z komputerem i navi MK3)

Samochod niestety nie ma zmieniarki CD ale mnie to jakos nie martwi bo raczej płyty to lekki przeżytek ale bardziej mnie zastanawia czy istnieje możliwość założenia wejscia AUX a jesli tak to czy ktos moglby polecic takie miejsce w Warszawie (w serwisie BMW ASO w Markach twierdzili usilnie ze sie nie da ale sporo czytalem na ten temat na tym forum zanim cos napisalem wiec ...)

3. Navi

Mam MK3 i przeszukuje forum to i inne ale chcialem pytac jaka jest najnowsza wersja softa do MK3 i jesli mozna to prosic o jakis link do wersji angielskiej i czy nadal wychodzą do tej wersji uaktualnienia

(Wiem zy to bylo 100razy na forum ale z rożnymi datami)

4. Problemy i drobiazgi

A) Wgrałem soft od Mr. Lova i po jakims czasie (pewnie jest to nie zwiazane z wgrywaniem softu ale na wszelki wypadek pytam) zauważyłem ze nie dziala mi przycisk zamykania drzwi (ten obok awarii)

Czy moze to mieć związek ?

B) Ktoś może polecić jakieś miejsce gdzie ladnie i szybko montuja czujniki parkowania w Warszawie?

C) Zna ktoś jakieś miejsce w Warszawie gdzie bez marudzenia zmienia mi na licznikach przy zegarach mile na km? W serwisie strasznie marudzili ze wiąże sie to z dużym ryzykiem etc

D) Jadąc co jakis czas (kompelnie nie określony) slysze z konsoli 3 "pikniecia" moze ktos powiedziec co one oznaczaja?

Z góry dziekuje za pomoc i naprawde uzywalem wyszukiwarki do tego.

BTW. Wiem ze to zły Topic ale ustrzegam wszystkich przed serwisem w Markach w BMW.

Opublikowano

tam,gdzie masz puste miejsce jest miejsce na przekaznik a nie bezpiecznik.Nie znaczy to jednak,ze musi on tam byc.Moze byc rowniez wolne miejsce...

Skoro masz samochod z 2004 roku,dlaczego masz navi MK3?,Czy na czytniku od navi masz napis DVD?

Te trzy pikniecia,nie pojawiaja sie przypadkiem kilka sekund przed kazda pelna godzina?

Opublikowano

A moze przed kazda godzina :D tego nie zauważylem.

Co do navi to hmm DVD nie mam z tego co wiem ale softy i mapy instalowalem do MK3 i działały

A bezpiecznik 5 od lewej?