Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z klimatyzacją a mianowicie jak ją włączę chodzi ale tylko na nogi i na przednia szybę, a 4 nawiewy na kokpicie w ogóle nie dmuchają tak jakby się nie otwierały... Czy ktoś może wie o co chodzi?z góry dziękuje za pomoc.
Opublikowano

u mnie przyczyną był uszkodzony sterownik klimatronika po jego wymianie wszystko śmiga w jak najlepszym porządku. pozdrawiam

problem rozwiązany

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ja mam wiekszy problem-klimatronik dmucha mi cieplym powietrzem na nogi i szybe a nawiewy w kokpicie daja nawiew zimny na kierowce i pasazera-tez mam zamiar wybrac sie do elektryka.
  • 2 lata później...
Opublikowano
Ja mam wiekszy problem-klimatronik dmucha mi cieplym powietrzem na nogi i szybe a nawiewy w kokpicie daja nawiew zimny na kierowce i pasazera-tez mam zamiar wybrac sie do elektryka.

Panowie mam identyczny problem jak kolega Jasiu72 z tym że w mojej 5 silnik 3.0D (nie chce zakładać nie potrzebnie nowego wątku), po podpięciu pod INPA wywaliła mi błędy :

clima%252001.jpg

clima%252002.jpg

Mam zawory ogrzewania do wymiany ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

kasowłeś?

co wróciło?

additional heater to webasto chyba.

zawór który Ci padł na pewno to ten obok dodatkowej pompki wody.

nr. 7 na rysunku

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/s/w/133.png

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

spróbuj rozebrać zawór, może się rozrusza.

zaślep na ten czas wąż.

nie zauważyłem że to 530.

ale podobnie jak u mnie.

nr. 19 na rysunku

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/k/q/317.png

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały