Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,wiem ze jest juz kilka postów w tym temacie ale mimo to postanowiłem nowy napisac ,ale do zeczy .Kilka tygodni temu pisałem podobnego posta z tym problemem dowiedzialem sie miedzy innymi ze przyczyną tych obiawów moze byc dyfer ,wiec postanowiłem zajechac do servisu i dokładnie to sprawdzic .Autko na podnosnik "rozkulali" ją do 80-100km/h i sprawdzali co buczy :) jak na ironie było cicho (byc moze to pod wpływem wiekszego obciąrzenia buczy) , powiedzieli ze na pewno to nie są łozyska (te przy kołach nie znam fachowej nazwy) .Tak wiec przewagą opini ze to moze byc dyfer zakupiłem urzywany na allegro ,autko do garazu i wymiana nastepnie jazda próbna i co ? dalej wyje :( fakt moze juz nie tak głosno jak na starym ale qurde wyje przy tych samych szybkosciach :( .Pytanie mam takie ? co jeszcze moze tak wyć , co moge sprawdzic aby autko ucichło ,acha nie wiem jaki olej wlal do tego dyfra nie wiem czy to taki jak powinien byc :( moze to tez byc przyczyną wycia ?? .jak sie pozbyc tego "holerstwa bo to mnie dobija a 80-100km/h to tak srednia predkosc i czesto słysze te nie miłe dzwieki z tyłu autka :(

Ps

Nowy dyfer mam z tą samą przekładnią co tamten stary 4.44 a jednak wydaje mi sie ze przebieg km mi szybciej leci ? i jest troche słabsza :( jest to mozliwe czy to takie jakies dziwne złudzenie ? szybkosciomiesz przetestowałem z navigacją i szybkosc sie zgadz

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)

Opublikowano
Ja miałem podobny problem w 330d i przyczyną był padnięty konwerter w skrzyni po wymianie cisza i spokój.

A jak to sprawdzic zeby miec pewnosc na 100% ze to ten konwerter ?

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)