Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

wczoraj nie chcial mi odpalic moj 330xd, co odpalil to zgasl az dodalem gazu i wszystko ok,

jednak dreczony co jest pojechalm podlaczyc pod komp i wyszla ze jest duza korekcja na 5 cylindrze 2,8

dzisiaj rowniez pojechalam i bylo juz calkiem inaczej

to jest to co wyszlo na kompie

http://images47.fotosik.pl/308/14a130798529b62dmed.jpg

i tak sie zastanawiam czy wszystko w tych korektach jest ok? bo ponc suma powinna byc zero a tu raczej nie jest, no i ma jakies takie lekkie wybracje, i jak cofam to auto jakby chcialo a nie moglo i slychac taki metaliczny dzwiek, i jak ruszam tez klekocze jak typowy diesel

wiec podjerzawm ze z wtryskami cos znowu nie tak :|

dodam ze ma wtryski po regeneracji tzn. 3 sa z calym nowym srodkiem a 3 pozostale mialy byc tez regenerowane ale chyba je tylko wyczyscili :mad2: a wzieli kase za regeneracje bo koncowek nie odeslali wiec wnosek prosty, na tych wtryskach po zabiegu mam przejechane z 1000-1500km wiec smiech na sali :mad2: acha przed padnieciem poprzednio wtryskow objaw z odpaleniem byl identyczny na miesiac przed po czym dostal takiej trzesiawy ze masakra

sam nie wiem czy siadaja wtryski czy jaki czort, co o tym sadzicie?

Panowie pomozcie :mrgreen:

tankuje diesel gold ale nie wiem moze to wina paliwa :?:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystko z wtryskami masz ok, ja w swojej 330xd miałem korekcję po +-6 i auto paliło nawet przy -20 od strzała, również w pracy silnika nie czuć było nieprawidłowości. Kupiłem wtryski od anglika 6 szt wymieniłem i korekcje były koło zera.
Pozdrawiam
Opublikowano

dzieki Panowie,

dzisiaj byl znowu na kompie zero bledow a jakby bylo cos z tym czujnikiem walka rozrzadu nie tak to powinno cos wyskoczyc?

znowu wyszlo 2,6 na 5 i zadaniem fachowca z tym cos juz nie tak a cylinder 3 i 6 pokazaly dzisiaj 1,2-1,3 i zalacaja tez je dac do sprawdzenia bo robienie tylko samej 5 mija sie z celem? i mam pytanie, czy wyciagnac wszystkie 3 i dac je jednym zamachem na maszyne zeby pozniej nie bylo?

jeden koszt roboty a jak cos wyjdzie za 2 tyg to znowu trzeba rozbierac :mad2:

od poczatku po wymianie tych wtryskow bunia ciut wiecej palila i troszke glosniej chodzi :( teraz slychac jakby na jednym cylindrze nie domagala

a czy u kogos po wymianie wtryskow tez glosniej auto chodzi?