Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=130853

gaz i jak widać problem z tylnym zawieszeniem , przypadek ?

Dziura dziurze nie równa :) są takie przypadki ze ludzie felgi łomią i bez butli w bagarzniku poza tym gośc nie pisze jakie felgi ? byc może 18stki co tez ma znaczny wpływ na zawieszenie :)

bambolo a ty masz gaz ?

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=130853

gaz i jak widać problem z tylnym zawieszeniem , przypadek ?

Dziura dziurze nie równa :) są takie przypadki ze ludzie felgi łomią i bez butli w bagarzniku poza tym gośc nie pisze jakie felgi ? byc może 18stki co tez ma znaczny wpływ na zawieszenie :)

bambolo a ty masz gaz ?

Od tygodnia i jestem w pełni zadowolony :)

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)

Opublikowano

nom :) a troche szczegółów jaka instalacja ? , jaka butla ? i jak się jeździ itd.

ekonomia też ważne jak to ci wychodzi ile dałeś ile przejeżdzasz i jakie prognozy kiedy ci się zwróci

a co do zawiasu to musisz troche pojeździć , dziury w drogach są wszędzie i każdy w nie od czasu do czasu wpada , przy dociążonym na stale tyle zaiwas tylny dosteje sporo wiecej ,zawsze można podspawać wiec tak jak mówiłem to nie problem tylko to wszystko są pierdoły które musisz robić przy LPG

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
nom :) a troche szczegółów jaka instalacja ? , jaka butla ? i jak się jeździ itd.

ekonomia też ważne jak to ci wychodzi ile dałeś ile przejeżdzasz i jakie prognozy kiedy ci się zwróci

a co do zawiasu to musisz troche pojeździć , dziury w drogach są wszędzie i każdy w nie od czasu do czasu wpada , przy dociążonym na stale tyle zaiwas tylny dosteje sporo wiecej ,zawsze można podspawać wiec tak jak mówiłem to nie problem tylko to wszystko są pierdoły które musisz robić przy LPG

STAG300-4 PLUS

Całkowity koszt instalacji 2.600zł

Reduktor -ZAVOLIN N 027019

Zawór Gazowy -VALTEK

Zbiornik -BORMECH T1B 9565 55l wchodzi około 46l LPG

Wielowzór - Tomasetto

Obudowa Wielozaworu -Bormech

Układ Elektroniczny - STAG 300-4 - PLUS

Wtryskiwacz Gazu - VALTEK

przed autokalibracją na pełnym zbiorniku 80% trasa 20% miasto c / 420km wychodzi gdzies 10 z hakiem na 100km LPG, teraz nie weim bo byc moze sie cos zmieni mam pełny zbiornik i dopiero 100km przejechane co do pracy , mocy silnika to nie czuje teraz zadnej roznicy bo przed autokalibracją nie powiem byłem leekko zawiedziony :(. Co do kosztów to juz pisałem to jest indiwidualna sprawa posiadacza auta w moim przypadku było tak ze z uwagi na to ze zaczlem prace w firmie oddalonej od mojego miejsca zamieszkania około 40km czyli dziennie mimiumu 80km ,to by mnie wyszło około 750zl -800 benzyna , a gaz około 350 -400 ,no i miec z wypłaty 400 mniej to chyba jest róznica :) .Dalej ... jak długo chce miec i kiedy koszta sie wzrucą ? no to jest pewna nie wiadoma :) autko po wszystkich przegladach wymianach + instalacja LPG troche mnie po kieszeni pociągło (4 tys zł) mysle ze sprzedawana szybko nie bedzie bo zona robi prawo jazdy i zostawie jej to 318i a ja mam plana na 323CI cabrio :) tak wiec pod tym względem chyba bedzie sie opłacało miec to LPG w (obu samochodach )

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

Opublikowano

Butla jest w zapasie ? czy jakieś inne rozwiązanie ?

co z zapasem , zabierasz koło zapasowe ?

te oznaczenie mi za dużo nie mówią , nie jestem specjalistą , ale wnioskuje że masz sekwencje i bezpośredni wtrysk gazu

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
Ta butla w zapasie a zapas w bagarzniku w pokrowcu ,sekwencja ,wtrysk bezposredni i sobie chwale :)

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja