Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzis bądź w poniedziałek musze wyminić płyn do chłodnicy ,gdyż nie wiem jaki był wcześniej wlany a czytałem dość sporo o skutkach dolewek wody i miaszania różnych więc zdecydowałem sie wyminić. Czy ci producenci Prestone i Borygo polacane przez rózne portale i gazety to dobry wybór ?

Opublikowano
Witam

Dzis bądź w poniedziałek musze wyminić płyn do chłodnicy ,gdyż nie wiem jaki był wcześniej wlany a czytałem dość sporo o skutkach dolewek wody i miaszania różnych więc zdecydowałem sie wyminić. Czy ci producenci Prestone i Borygo polacane przez rózne portale i gazety to dobry wybór ?

Bardzo dory. Polecam Prestone.

Z resztą wszystkie są podobne, oparte na glikolu. Także czy to będzie borygo czy inny produkt - spełni swoją rolę.

Pzdr.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak ktoś jest z mojej okolicy, to mogę załatwić koncentrat Shella - 1:1 jest do -34'C, cena ok 8,50 zł za litr (proszę na pw).

Jak wymienić płyn w 330d, chodzi o to jak go spuścić i później odpowietrzyć układ.

Kiedyś wymieniałem 320d E46 150km i dałem radę.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg