Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam kolegów

na wstępie wielkie podziękowania dla 1endzi za pomoc w otwarciu bagażnika. :modlitwa: :modlitwa:

a teraz do rzeczy. Więc troche ciężko chodziło mi wspomaganie więc postanowiłem wymienić płłyn. udałem sie do warsztatu i w ich firmowym sklepie zakupiłem 2l płynu. podałem rok, model i silnik. mechanik wymiane płynu przeprowadził jak należy.( obserwowałem co poczynia no i sam troche mechanikuje) jednak teraz po wymianie owszem kierownica lżej chodzi jednak pompa zaczęła jęczeć.... im wyższe obroty silnika tym głosniejszy jęk... moje pytanie: czyżby płyn źle dobrany?? jak spuszczał mechanik to zlatywał żółty a mi sprzedali czerwony (ponoć zgodnie z zaleceniami)

a może juz koniec pompy?

Na BMW narzekają głównie ci, którzy nigdy ich nie mieli. Również ci którzy za parę groszy kupili wymęczoną Bawarkę i warsztat jest ich garażem.
Opublikowano

witam ponownie.

więc pompa nadal wyje, mechanik stwierdził że to "jakaś rolka" wyje.... ustaliłem ze mialem wcześniej Prestona w układzie a teraz wlali mi Dextrona III niby wlaściwości te same.... Niestety mechanior chyba jest przekonany że pompa juz wczesniej wyła skoro zdecydowałem sie na wymianę płynu.... a teraz ja szukam dziury w całym.... a ja chcialem tylko wymienić płyn bo nie wiem kiedy był wymieniany...... :( zauwazylem że jezeli na postoju kręce kierownicą to niby pompa jest cicho ale jeśli dodaje gazu to juz ją slychać... jęczy aż miło...

Na BMW narzekają głównie ci, którzy nigdy ich nie mieli. Również ci którzy za parę groszy kupili wymęczoną Bawarkę i warsztat jest ich garażem.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
a może masz jakiś syf w układzie i płyn zamiast być w pompie jest przez coś jest zatrymywany i nie do płynąl do pompy w takiej ilości w jakiej powinien w niej być i dlatego ona się męczy i jęczy bo nie ma wystarczającej ilości płynu
Opublikowano
koledzy nie mam pojecia o co z nią chodzi. czekam do urlopu to jak wjade na kanal to ze dwie zgrzewki mi zejdzie hehehehehe obiecalem zobie i niuni ze ja naprawie w czasie urlopu, oczywiscie o efektach poinformuje