Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie posiadam BMW 316i compact 2000r

Ostatnio okazalo się ze w moim aucie wogole nie zalacza sie wentylator chlodnicy i raz przygrzalem samochód ( temp doszla do czerwonej kreski)

Zostało to naprawione lecz po tym zajsciu mam problemy z ukladem chłodniczym np czasami dzieje się tak że przekręcając nawiew ciepło - zimno nie czuć wogole roznicy leci takie samo powietrze. Innym razem jest OK i jak dam na cieple czuc ze leci cieple silnikowe powietrze a na zimnym z zewnatrz. Gorzej jest z klimą ponieważ włączając ją nie czuje roznicy miedzy klima a zimny nawiew dodam ze 1dzien wczesniej wszystko bylo OK. Temp silnika trzyma sie rowno na polowie lecz zauwazylem ze plyn lekko bulgocze. Czytalem rozne fora i tematy i jedni w podobnych sytuacjach mowili o elektrozaworze inni o uszczelce pod głowica jeszcze inni o visco a jeszcze inni o termostacie. Prosilbym bardzo o pomoc w tej sprawie

Pozdrawiam

Proszę się zapoznać z formatem tytułowania wątków i regulaminem. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Ja się podłącze jeśli można. Czy wentylator klimatyzacji powinien włączać się zaraz po uruchomieniu klimatyzacji czy nie. Pytam ponieważ klima przestała mi działać i sprawdzając wentylator zauważyłem że się w ogóle nie włącza. Nie wiem czy może mam "dobić" freonu czy może to przez wentylator.