Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobno mam seryjny alarm bmw... trochę w to nie wierzyłam ponieważ nigdy nie dał mi o sobie znać... aż do dziś :D jak odjeżdżałam ze stacji zaczął wyć i teraz co odpalam samochód to włącza mi się alarm.

Nie mam pojęcia czemu teraz akurat sobie o mnie przypomniał ani co gorsza jak go wyłączyć... bo mam tylko kluczyk w którym jest centralka i jakieś zapalanie światła w kabinie czy coś :)

Ratujcie! :) Może ktoś wie, gdzie chociaż to jest umieszczone pod maską, żeby można było odłączyć, albo wie o jakimś magicznym przycisku, którego ja jeszcze nie odkryłam?

Kurcze dziś nawet w czasie jazdy mi się włączył 2 razy ... to straszne jechać i wyć alarmem jednocześnie :)

Opublikowano
syrene możesz odpiąć... bo samego alarmu to bym nie ruszał (jest za schowkiem na rękawiczki). ale generalnie to bym się do elektryka przejechał, bo alarm tak sam z siebie nie powinien wyć
Opublikowano

Cześć Annetka,

w 90% przyczyna jest bardzo banalna.

Sprawdź przede wszystkim połączenie z akumulatorem, tzn. czy klemy na akumulatorze są dobrze przykręcone. Jeżeli nie są to przy próbie uruchamiania silnika zgasną Ci wszystkie kontrolki i włącza się alarm, którego nie sposób wyłączyć... :cry2:

Opublikowano

faktycznie... nie doczytałem że sie włącza w czasie jazdy.... dziwne....

Może to nie alarm. Może Ty masz wersję : radiowóz?

Opublikowano

tylko koguta brak ;)

Sprawdzę aku tak na wszelki wypadek.

Ale coś czuję, że czeka mnie wizyta u elektryka.

Jakby ktoś jeszcze miał jakieś uwagi to będę wdzięczna :)

Opublikowano
Nie znam sie na alarmach ale wg mnie byc cos nie tak z sama syrena, skoro ona wyje a zaplon nie jest odcinany. Wiec tak naprawde sama blokada w alarmie nie zadzialala. Bo nie wydaje mi sie ze orginalny alarm bmw to tylko "wyjec" musi miec przeciez jakies odciecie obwodu.
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Klemy sprawdziłam i to nie to :)

Chyba pozostaje odłączenie syreny a w wolnej chwili wizyta u elektryka... jak ją odpalam po tygodniu stania to nie wyje ale już następne odpalenie jest z hałasem.

Opublikowano
W książce mam napisane 0302 alarm z domykaniem szyb (domykanie nie działa albo nie potrafię uruchomić) nie mam do niego żadnego pilota nic nic :)
Opublikowano

za domykanie szyb to odpowiada moduł komfortu z GM. ten prostszy alarm, to własnie GM z czujnikiem. Jeśli domykanie nie działa, i alarm się samoczynnie włącza to może byc trafiony właśnie GM.

Buziaczki!

Opublikowano

Domykanie szyb - przytrzymaj kluczyk przy zamykaniu drzwi normalnie przez zamek w pozycji "zamknij" nieco dluzej. Wtedy szyby powinny isc w gore. W ten sposob sprawdzic czy wogole opcja domykania sterowana przez modul komfortu dziala poprawnie.

Swoja droga nie wiem po cholere domykanie szyb w cabrio/roadstrze . Mialem to przez chwile wlaczone w swoim alarmie ale wylaczylem po 2 miesiacach. Jak zostawiasz auto z otwartym dachem i szybami to glupota jest potem zawsze otwierac znowu te szyby jak wsiadasz.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam

a jak ta opcje mozna wlaczyc

tzn zamykanie szyb z kluczyka bez zamykanie drzwi (bez wkladania kluczyka do zamka) ?

a drugie pytanie jak mozna sprawdzic co ten alarm soba reprezentuje?

w instrukcji "takiej krotkiej" mam napisane cos

o radio iterior protection

i ze movement detector jest wlaczony jak alarm jest wlaczony

tylko ze mozna go jakos wlaczac i wylaczac przez

renderig the tilt alarm sensor inactive

co to jest w takim razie ten tilt alarm sensor?

Bo na pewno mi nie dziala zaden movement detector w tej chwili;)

--

P