Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kolegów a mianowicie mialem problem z odpaleniem ale tylko po ciągnieciu przyczepy dokładnie załadowanej lawety przejeżdżam jakieś np 10-20 km wjeżdżam na posesje gasze auto a tu problem kręci ale nie odpala odłanczam zestaw ,minęła jakas mała godzinka auto odpaliło , teraz odpala bez problemu ale jeszcze nie sprawdzałem przejazdzki z załadowaną przyczepą , czy ktoś może miał jakiś podobny przypadek , dodam ze zaobserwowałem że po ciągnięciu lawety pierwsze odpalenie wychodziło gorzej dłużej kręcił :(
Opublikowano
Może to być padająca pompa progowa. Następnym razem, jak nie będzie chciał odpalić, wyłącz zapłon i mocno potup - jak po tym zapali, to na 100% pompa.
Opublikowano
jeszcze mam takie pytanie czy przez tą pompke progową auto może dłużej krecic przy odpalaniu czy to nie ma wpływu , i jeszcze jedno czy ta pompka jest taka sama w 184KM i 193KM dieslu
Opublikowano

Jeśli pompa ma bardzo małe ciśnienie, to silnik może ciut dłużej kręcić, ale wtedy zazwyczaj podczas jazdy z trudem będzie się wkręcał powyżej 3 tys. obr.

Pompy paliwa są takie same do wszystkich 3.0d.