Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, pisze w takiej sprawie ponieważ kosiłem dzisiaj trawnik i mi wypadły kluczyki... jak nie trudno sie domyślić można było ich szukać po całym podwórku... Teraz mam problem ponieważ nie wiem jak wyjąc stacyjke bez kluczyka ? a musze wyjąć żeby dorobić kluczyk na podstawie stacyjki. Pomóżcie mi prosze bo nie mam zapasowych :(
Opublikowano

Przykro mi bardzo ale takie info nie ma prawa znalesc sie na forum :!:

Nowa stacyjka z allegro bedzie w podobnej cenie co dorabiane na podstawie zamka wiec ja poprostu wywal

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Zrobiłbym tak ale jak później będe zamykał/otwierał drzwi bez kluczyka ? żeby dorobili kluczyk to można dać całą stacyjkę czy samą wkładke ? bo jeżeli całą stacyjke lub zamek to wezme z drzwi
Opublikowano

cena dorobienia na podstawie stacyjki to 80-100 zł. A bębenek to to samo co wkładka czy nie ? i da sie to wyjąć bez kluczyka ? (bez uszkodzenia)

Dodaje jeszcze zdjęcia z pytaniem czy dałoby dorobić drugi kluczyk na podstawie tego... ?? końcówka ma 2,3 cm. Z tego co zauważyłem to złamała sie na samym tym ostatecznym zwężaniu... moglibyście sprawdzić czy kluczyk jest dłuższy ?

http://img27.imageshack.us/img27/7480/212121n.jpg

http://img32.imageshack.us/img32/1719/2121h.jpg

Opublikowano
sorry za spam ale pomóżcie mi bo nie wiem czy rozbierać stacyjke czy iść z tym kluczykiem na dorobienie ? a zależy mi na czasie bo samochodem jeżdze do roboty
Opublikowano
Dobra widze żę nikt nie pomoże... to może jeszcze jedno pytanie... czy w każdym bmw jest imobilizer (jak nie to po czym poznać że jest) ? bo z tego co patrzyłem to w moim chyba nie było... załaczam zdjecie z podobnym kluczykiem http://img163.imageshack.us/img163/195/20100129044.jpg
Opublikowano

Bosz.... idziesz do ASO z dowodem osobistym i z dowodem rejestracyjnym. Płacisz sto parę złoty i po 3 dniach masz kluczyk.

Z którego roku masz samochód???

Opublikowano
osz.... idziesz do ASO z dowodem osobistym i z dowodem rejestracyjnym. Płacisz sto parę złoty i po 3 dniach masz kluczyk.

Kolega dobrze radzi,to najtańsze sposób jak masz blisko ASO,a imo czy nasz ,w stacyjce jak nasz taką czarną kostke (taki czujnik ) ,to masz imo.Spójrz od spodu na stacyjke ,z zewnąrz to widac,przynajmiej u mnie

Opublikowano
Tak. Dostajesz kluczyk do ręki, pochodzisz do samochodu i wszystko działa. Te sto parę złoty to za kluczyk z żaróweczka(diodą). Kupowałem taki 2 lata temu.
Opublikowano
kluczyk już mam :( teraz problem jest z imobilizerem... w serwisie bmw powiedzieli 1800 zł za zrobienie nowego transpondera :( zna ktoś tańszy sposób bo po prostu mnie na to nie stać (myślałem nad kumpnem całego zestawu immo [na allegro po 300 zł] ale nie wiem czy dam rade to zmienić)
Opublikowano
madmarx dziekuje za hamstwo ale forum służy do pomocy a ja mam poważny problem. Posłuchałem twojej rady i krzykneli 1800 zł jak nie masz nic więcej do powiedzenia to siedź cicho i nie denerwuj ludzi
Opublikowano
madmarx dziekuje za hamstwo ale forum służy do pomocy a ja mam poważny problem. Posłuchałem twojej rady i krzykneli 1800 zł jak nie masz nic więcej do powiedzenia to siedź cicho i nie denerwuj ludzi

Daj VIN auta zrobie ci transponder za te 300 zl Bo napewno nie napisze na forum jak obejsc IMO na PW tez nie wysylam bo juz ktos pytal :twisted:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D