Skocz do zawartości

318i Zmiana zegarka zwykłego na elektroniczny z temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam e36 sedan 96r. chciałem zmienić ten podstawowy zwykły zegarek na ten panel z elektrcznym i termometrem i proszę o instrukcje co muszę kupic czy jakieś kostki są potrzebne widziałem że w tym panelu jest jakieś wejście i teraz nie wiem czy jak kupie czujnik temperatury to bez problemu go tam podłącze i tylko prąd i będzie wszystko chodzić ?? i gdzie taki czujnik temp. umieścić.

Może ktoś da mi jakiś link albo opisze co i jak (jestem nową osobą na forum a bmw mam od nie całego miesiąca więc proszęo wyrozumiałość)

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc !

Opublikowano

18 przyciskowy komputer mozna zamontowac nawet w e36 ktora miala zegarek analogowy kwestia tego ze dzialanie funkcji bedzie uzalezniona od wyposazenia autka autko z analogowym zegarkiem nie bedzie mial napewno cheka bez ktorego sie obejdzie nie bedzie czujnika temperatury ktory bez problemu sami zamontujemy a sam montaz obc polega duzo wiekszej czesci na podlaczeniu przewodow do licznika z ktorego sa pobierane dane takie jak predkosc spalanie ladowanie ilosc paliwa w baku funkcje code podpinamy pod moduł fabrycznego alarmu itd

Jedna rada dla wszystkich ktorzy decyduja sie na wymiane lub dokladke komputera przed kupnem upewnijscie sie ze komputer jest z tej samej wersji slinikowek do ktorej bedzie montowany bo przelicznie spalania i odleglosci ile przejedziemy na danej ilosci paliwa nie bedzie sie zgadzac a korekta ktora mozna wprowadzic w obc jest minimalna i nie wystarczajaca

Opublikowano

No tak ja pisałem o podstawowym obc 7 przycisków a tu jeszcze jest 8 , 11, i 18

Czyli mogę nawet podpiąć bez problemu ten 18 przycisków i będzią mi działać wszystkie opcje ??? czy może opcję mniej przyciskową?

Jeśłi miałby ktoś ochote to może opisze wszystkie wersje co mają w sobie.