Skocz do zawartości

[e36] 316i Regeneracja maglownicy - Lublin, polecicie kogoś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzieńbry!

Dzisiaj obejrzałem sobie swoją bunię od spodu i aż mnie zatkało, maglownica krwawi jak szlachtowane prosie... w związku z powyższym trzeba ją pilnie zregenerować/wymienić.

Rzecz jasna obejrzenie poprzedzone było typowymi sygnałami ostrzegawczymi (tzn. dźwięk "tarcia" tuż po starcie silnika, przy skręconych ostro kołach).

Czy ktoś z szanownych kolegów robił regenerację w Lublinie lub jego okolicach i może z czystym sumieniem polecić kogoś godnego zaufania?

Jeśli tak, to gdzie dokładnie i na jaki wydatek się nastawiać?

Czy czeka mnie wydatek ponad 1,5 kafla na nówkę? :mad2:

[edit]

dawno mnie nie było i wlazłem z kaloszami, nie spełniając wymogów formalnych co do tytułu wątku.

Przepraszam i poprawiam

[/edit]

Opublikowano
Ceny rózne, znam osoby które kupiły uzywane (200-400zł na allegro) i działa, ale jest ryzyko że padnie w każdym momencie, regenerowana chyba wystarczy ( ok 500zł) z gwarancja. Jak masz gdzie to sam wymienisz nic skomplikowanego. ale z wymianą jakieś 700zł. o ile się nie myle!
Opublikowano

Tyle to wiem :)

Chodzi mi o to, czy ktoś z szacownych kolegów regenerował maglownicę w Lublinie/okolicach i może z czystym sumieniem polecić jakiś warsztat :)

Dzisiaj bunia jedzie do znajomego mechaniora po nowe amorki i sworznie na przód (byłem na szarpakach w czwartek i nie tylko magiel był do niczego jak się okazało, ale i oba amortyzatory z przodu już poniżej 60% - swoją drogą ciekawe, bo wymieniane ostatnio 6 lat temu razem z tylnymi a tylne nadal bardziej niż w porządku [około 76-78%]).

Swoją drogą zaczynam się zastanawiać, czy nie lepiej wyjdę, kupując używaną maglownicę po jakiejś buni strzelonej w zadek.