Skocz do zawartości

316 zawiesznie - jakie amorki, sprezyny...?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jestem w trakcjie wymiany zawieszenia dzis bylem w servisie i do konca tygodnia musze sie zdecydowac co chce. Powiem co narazie mam sprezyny VOGTLAND Red violet springs 30-60mm tak jest na pudelku +amorki MONROE AGRGX chyba dobrze otczytalem z naklejki dodam jeszcze wymiary jak siedzi .nadkole P-63 T-60 prog P.-13,5 T-15,5.ogolnie dosc nisko i jak dla mnie napoczatku bylo super teraz zauwazam z innymi autami ze komfort jest troszke uciazliwy .dlatego mam kilka pytan czy te sprezyny sa osadzone na sportowe amorki ?co wybrac z BILSTEINA abym mial kompromis miedzy tym co mam a seria czyli dosc twardo ale nie za mieko ,amorki chce na orginalne sprezyny .czy wybrac b4-czy b6. wiecie nie mam porownania jak bedzie z miekoscia na tych b6 czy gozej od moich ?bardzo prosze o pomoc ,jesli tylko zle cos wytlumaczylem prosze mowic. pozdrowka:dodam ze sprezyny i amorki sa do sprzedania
Opublikowano
ok siedzialem troszke w archiwum i wyszukalem kilku odpowiedzi .zastanawiam sie teraz nad b4 i b6 nie wiem jaka znaczna bedzie roznic miedzy nimi .jaka bede mial wyskosc auta na b4 a b6 jednakowa ?kto ma prosze o zmiezenie tych ktozy jedno i drugie. powiedzcie mi tez czy moge zalozyc orginalne sprezyny ktore dostalem jak kupowalem auto od niemca sta wizualny bdb na jednym troszke korozji .prosze o jakies odpowiedzi :|