Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam w swojej Bawarii mam lampy bez soczewek zakupiłem zestaw xenonow z przetwornicami elektrycznymi bo tak mi poradził sprzedający.

Po montażu nie ma mowy o normalnym świeceniu mianowicie żarnik bardzo mocno drgają przy zapalonym silniku .Jak inaczej mogę zamontować xenony nie zmieniając lamp i jakie?!

Doradźcie bo wymiana lamp to koszt 2tys używane a nie mam na tyle żeby inwestować.

Edytowane przez jimmisek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pomijając wszystkie kwestie odnośnie legalności i wyglądu auta z xenonami w lampach bez soczewki...

Jeżeli drży Ci mechanicznie palnik w lampie, to za pewne:

- źle go zamocowałeś (w zależności od typu albo niedocisnąłeś sprężynki albo nie dokręciłeś),

- masz nieodpowiedni zestaw do Twojego typu żarówek.

"Specjalista" stwierdzający, że błąd jest winą komputera niech się... i już. Xenony są mniejszym obciążeniem dla LKM niż żarówka. Stąd LKM się wydaje, że żarówki brak. Można temu zaradzić na 3 sposoby:

- dołączyć równolegle do przetwornicy żarówkę lub rezystor (wyjście raczej buraczane),

- przeprogramować LKM przełączając źródło światła na xenon (poszukaj specjalisty, chyba, że sam dasz radę),

- pogrzebać z lutownicą w LKM zmieniając rezystor obciążenia lub wejścia układu detekcji (dla bardzo zaawansowanych i zdesperowanych).

BTW, nie wiedziałem, że zdarzają się E60 bez xenonów.

Kai
Opublikowano

No widzisz jednak są gołe lampy ale o dziwo mam spryskiwacze znaczy zaślepki albo przynajmniej miejsce na spryskiwacze bo tak na dobra sprawę to nie pryskają i nawet nie sprawdzałem co jest pod nimi.Spróbuje dokręcić dokładniej ta żarówkę co drga ale dlaczego ta jedna przestała świecić.Co do zestawu to nie mam zastrzeżeń.

Napisz mi o tym przeprogramowaniu!

Opublikowano
Pomijając wszystkie kwestie odnośnie legalności i wyglądu auta z xenonami w lampach bez soczewki...

Jeżeli drży Ci mechanicznie palnik w lampie, to za pewne:

- źle go zamocowałeś (w zależności od typu albo niedocisnąłeś sprężynki albo nie dokręciłeś),

- masz nieodpowiedni zestaw do Twojego typu żarówek.

"Specjalista" stwierdzający, że błąd jest winą komputera niech się... i już. Xenony są mniejszym obciążeniem dla LKM niż żarówka. Stąd LKM się wydaje, że żarówki brak. Można temu zaradzić na 3 sposoby:

- dołączyć równolegle do przetwornicy żarówkę lub rezystor (wyjście raczej buraczane),

- przeprogramować LKM przełączając źródło światła na xenon (poszukaj specjalisty, chyba, że sam dasz radę),

- pogrzebać z lutownicą w LKM zmieniając rezystor obciążenia lub wejścia układu detekcji (dla bardzo zaawansowanych i zdesperowanych).

BTW, nie wiedziałem, że zdarzają się E60 bez xenonów.

Hej okazało się ze jedna przetwornica padła ale to nie problem wymienią!! problemem są te drgania bo dokręciłem żarnik na sztywno jak tylko się dało i dalej drgają nie wiem co mam zrobić bo generalnie to ładnie świeca?!

Opublikowano
cześć też mam zwykle lampy z zwyklymi zarowkami, bez soczewek, i też przymierzałem sie do kseonów, możesz podesłac fotkę jak świecią..
Opublikowano
cześć też mam zwykle lampy z zwyklymi zarowkami, bez soczewek, i też przymierzałem sie do kseonów, możesz podesłac fotkę jak świecią..

Witaj nie mam jak ci pokazać bo zdemontowałem je bo tak jak pisałem wczesnej to drgają i nie świeca jak należny ale generalnie to wybrałem kolor 6000K i jakby nie te drgania to ładnie świeca nie tzn chamsko.A gdzie i jakie chcesz kupić?

Opublikowano

też mam zwykłe lampy, ksenony odpuściłem bo wygląda to takse. poza tym generuje błędy na kompie i jest z tym zawsze trochę problemów. Dwa lata temu profesjonalne ogarnięcie tematu kosztowało około 1500 PLN.

spryskiwaczy żaden z nas nie ma. to są tylko zaślepki. Jeżeli macie porysowane szkła reflektorów, to współczuję innym użytkownikom drogi...

felgi, opony, prestige tuning, elementy carbon, znaczki carbon, grile

hurtowe ceny na zimowe opony renomowanych marek

http://img169.imageshack.us/img169/4364/gpowerwheel.jpg

Felgi oraz akcesoria legendarnego G-Power!

http://www.inovit.pl http://www.kahndesign.pl http://www.wolfrace-wheels.pl