Skocz do zawartości

523i manual - szarpnięcia (??) między 1000 a 1500 obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

zaczęło padać - i parukrotnie mam jakiś dziwny objaw w aucie:

zdarzyło mi się wbić parę razy 3 i 4 bieg przy około 1000 obrotów (po wbiciu) - i w tym momencie po nagłym mocnym dodaniu gazu auto "szarpie" (zawsze dwukrotnie) między 1000 a 1500 obrotów - pierwsze szarpnięcie czuć na ok 1150, drugie w granicach 1450-1500. Kiedy gaz dodaje nie nagle i delikatnie - objawu nie ma. Na czuja to tak, jakby w pewnym momencie miał mało paliwa - po czym jedzie. Powyżej magicznego 1500 obrotów żadnych innych objawów. Moc w porządku, spalanie w pełnej normie. Podpiąłem auto pod kompa - nie ma tam niczego poza wspominanym przeze mnie w innych postach errorem poduszki.

Filtr paliwa? czy po prostu za niskie obroty na te biegi i jestem przewrażliwiony? (najczęściej 3 i 4 bieg wbijam jak wskazówka obrotów zaczyna przekraczać 3 000) :)

Pozdrawiam,

Piotr

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano
specjalistą nie jestem, ale jako użytkownik podobnego autka, tyle, że Touring - potwierdził bym to o czym mówisz, że chyba zbyt niskie obroty masz do zapiętego biegu - dlatego szarpanie występuje.