Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuję zmianę wnętrza auta (X5 2002r.), czyli nowe siedzenia oraz boczki drzwiowe :D

I teraz mam pytanie, czy będą pasować te rzeczy (siedzenia i boczki) z iXa po lifie do iXa przed liftem :?:

Czy raczej musze szukać czegoś z przed liftu gdyż tylko to wnętrze będzie pasować :?:

Opublikowano

Do końca nie wiem. Ja mam auto po lifcie i wydaje mi się że powinno pasować. Kolega ma przed i nie widać jakoś różnicy:)

Inny problem to wymiana całych foteli. Jeśli chcesz zmienić samą tapicerkę to OK, jeśli całe fotele to będzie problem.

BMW to "mądry" samochód zacznie wywalać ci błędy, że coś nie tak z napinaczami pasów, poduszkami bocznymi.

Komputer zobaczy że fotel masz nowszy i sterownie również może nie działać:(

Wtedy konieczny spec z komputerem kasowanie ustawień fabrycznych i zastąpienie nowymi parametrami. Tak miał mój brat przy zmianie świateł przednich (stłuczka) zamontował je i nie działały okazało się że są starsze niż auto:(, przyszedł Pan Czesio podpią kompa i Zenon zajaśniał:)

Ciekawe czy szyny będą również pasowały?

Pozwodzenia

Opublikowano
Inny problem to wymiana całych foteli. Jeśli chcesz zmienić samą tapicerkę to OK, jeśli całe fotele to będzie problem.

BMW to "mądry" samochód zacznie wywalać ci błędy, że coś nie tak z napinaczami pasów, poduszkami bocznymi.

Komputer zobaczy że fotel masz nowszy i sterownie również może nie działać:(

No to trochę mnie to martwi :(

Choć napinacze pasów czy poduszki zostawił bym te które mam, czyli oryginalne z mojego auta

W takim razie czekam na opinię osoby która coś takiego już przerabiała i ma w tym temacie doświadczenie

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W takim razie czekam na opinię osoby która coś takiego już przerabiała i ma w tym temacie doświadczenie
hmmm... :think:

to jak... :?: ma ktoś w tym temacie doświadczenie... :?:

pozdrawiam

cosmo

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
No ja bym po prostu kupil x5 po lifcie a nie przerabial.przed jest przed a po jest po wszystko super.
Problem w tym że już mam auto i jest nim model z przed liftu który jakby nie patrzeć kosztuję sporo mniej od modelu po lifcie, a różnica jest na tyle duża, że zdecydowanie taniej jest zrobić wymianę wnętrza niż wymianę auta, więc powyższa uwaga jest nietrafiona.

Dlatego nadal proszę o pomoc i pełną informację od osób które mają coś do powiedzenia w tym temacie :cool2:

Opublikowano
Witam !!! Nie wiem kolego po co ci taka inwestycja w środek po lifcie bo jak to mówił KARGUL jakbym był breszczaty na jedno oko to możę i różnice bym widział ale tak na prawde ja mam X-a z 2002 i poza kierownicą to nie widziałem różnicy w środku.Fotele , boczki , schowki przyciski wszystko to samo , a po lifcie to zraz skroją kase bo będzię od nowszego modelu.Jeśli potrzebujesz wymiany to szukaj od starszego modelu aby w dobrym stanie.Pozdro !!!
Opublikowano

To nie tak, ja wcale nie szukam na siłe wyposażenia po lifcie :duh:

Jestem poprostu ciekawy czy graty po lifcie pasują do auta z przed liftu, bo to różnie bywa na rynku i może trafi się zestaw poliftowy za dobrą cenę i co wtedy :?: dlatego chcę wcześniej wyjaśnić wszystkie wątpliwości bo jak dojdzie do kupna to może tego czasu już nie być :oops: