Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nabyłem kolejne E39 530d 99r z pewnym brakiem. Mianowicie poprzedni właściciel zgubił kluczyki a z chęci przekręcenia kierownicy i ruszeniu auta uszkodził całą stacyjkę tak, że nadaje się tylko do wymiany.

Mam do Was pytanie, co w tym momencie najlepiej zrobić, zamówienie kluczyka w ASO da mi tyle że będę miał zgodny z komputerem i EWS ale nie będzie pasować do nowej stacyjki. Myślałem o wymianie EWS + komputer silnika + 2 kluczyki + stacyjka + wkładki zamka drzwi i klapy od innej używanej E39, taki komplet można nabyć w cenie kluczyka w ASO, boję się tu jednak tego że pojawią się jakieś problemy z jej odpaleniem. Jak w takim przypadku rozwiązać sterowanie centralnym zamkiem z kluczyka?

A może ma ktoś z Was lepszy pomysł aby rozwiązać problem?

Dzięki za każdą odpowiedź!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Temat uważam za zamknięty.

EWS + komputer silnika + stacyjka z kluczykiem załatwilo sprawę. Doprogramowanie kluczyka do centralnego jeśli gada on z EWS'em nie stanowi najmniejszego problemu. Auto jeździ i wszytko jest ok.

Pozdrawiam