Skocz do zawartości

Poszukuje danych silnik M50 Vanos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nowy tutaj ale mam nadzieje że mi pomożecie otóż poszukuje danych na temat wymiany wałków rozrządu w silniku BMW M50 może być dla silnika 2,5 lub 2.0 bez rożnicy, wazne zeby dla Vanosa choć jeśli ktoś ma dla silnika bez zmiennych faz rozrządu tez moze być. Jest mi to potrzebne do prezentacji na temat wymiany wałków rozrządu w szkole.

Bardzo proszę o pomoc bo przesiedziałem już z 4godziny przed kompem, ale mało co znalazłem jeśli ma ktoś linka gdzie mozna ściagnac ksiazke sam naprawiam to tez poproszę

Pozdrawiam.

Opublikowano

Szczrze to mało kto wymienia wałki w tych silnikach. Chyba jedynie jak chce zmienić na sportowe.Jeżeli chodzi ci o ustawienie rozrządu to mamy tu materiły dotyczące naprawy vanosu. Opierając sie na tym możesz opracować materiał dotyczący wymiany wałków. Przy regeneracji vanosa potrzebne jest zdjęcie łańcuszka ew. poluzowanie śrub kół zębatych vanosu itp, także ustawienie w należytych punktach wałków i koła wału korbowego więc te czynności plus zdejmowanie wałków i założenie nowych plus regulacja vanosu i masz materiał zmojego punktu widzenia

Tu masz szczegółowy materiał naprawy Vanosa

viewtopic.php?f=15&t=123421

Dodaj do tego trochę wiedzy z wymiany rozrządu i masz material :cool2:

http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
dzięki wielkie ale niestety po angielsku to jest ;/ a ja marny w tym języku :( a ma ktoś moze ksiazke sam naprawiam i opis w niej wymiany wałków bo zdaje mi sie powinien być a nauczycielowi który zadał tą prezentacje bardziej chodziło o opis z ksiazki
Opublikowano
Zaraz postaram się załadować książkę na serwer
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif