Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Mam w mojej Z najprostszy zestaw audio czyli 6 glosnikow bez wzmacniacza czy zmieniarki oraz suba. wszystko w 100% seryjne poza radiem.

Zmienilem dzis radio na Alpine (wczesnie mialem jakies stare sony na cd) i zauwazylem ze przednie glosniki sredniotonowe pod deska nie graja - oba nie dzialaja. Po daniu Fadera w 100% na przod graja tylko tweetery w drzwiach .

Glosniki sa na 100% dobrze - podpinalem w ich miejsce inny glosnik i takze nic nie gra. Przewody do tych glosnikow ida oczywiscie pod wykladzina - dostac sie do nich i przesledzic to chyba nie sposob :duh: .

Do tych glosnikow ida jakies takie grubsze nieco przewody, ktorych nie widac w wiazce za radiem ktora wchodzi pod wykladzine. Mysle wiec ze przewody zasilajace te glosniki maja swoj poczatek gdzies pod wykladzina podlogowa ...

Miernikiem sprawdzielem przejscie i nie ma przejscia pomiedzy zadnym z tych przewodow idacych do owych nie grajacych glosnikow a przewodow "za radiem" odpowiadajacych za zasilanie przednich glosnikow.

Przesledzilem nieco przewody w wiazce za radiem, przecialem jeden z przewodow przednich prawych glosnikow - myslalem po prostu ze ta "kapsulka" z pomaranczowa koszulka to miejsce rozgalezienia przewodow (na tweeter i glosnik pod deska) ale jednak tak nie jest.

http://img265.imageshack.us/img265/5323/img0968wq.jpg

Po przecieciu jak widac na foto przestal mi grac tweeter w drzwiach prawych. Jest przejscie pomiedzy oba przecietymi przewodami a wyjsciem na glosnik prawy przod z radia .

Co robic ...???

Potrzebuje pilnej pomocy, auto mam wciaz rozbebeszone a jutro chce je w KONCU zlozyc.

czy sa jakies zwrotnice ktore dziela sygnal na tweetery i te glosniki przednie sredniotonowe ? Jesli tak to gdzie one sa ...i czy jest jedna zwrotnica ? bo wskazuje na to ze to chyba ona "poszla" ...

W temacie audio jestem kompletnie nie obeznany wiec prosze was o pomoc ...

pozdrawiam

Dzieki :)

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]