Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!! Bardzo proszę o pomoc!

Jetem na etapie zakupu bmw 2.0d 150KM z 2005r Chciałbym się dowiedzieć czy ten samochód ma wystarczająco mocny silnik do w miarę dynamcznej jazdy?

oraz czy jest jakiś problem z wymianą zderzaków , przednich i tylnich lampy na te po lifcie?

Bardzo was proszę o poradę!! Z góry dziękuję.

Pozdrwawiam.

Opublikowano

Te 150PS to tyle co kot napłakał , ostatni nawet przymierzałem się do takiej i się strasznie rozczarowałem.Objeżdżałem 2 szt 150 i jedna 177 ta 177 to i owszem choć powyżej 150 to czuć brak mocy a ta 150 to jakaś tragedia nie wiem po co BMW to wypuściło.Naprawdę to nie chce jechać a jak się próbuję poszaleć to zużycie większe niż w 3.0d.

Kup 2.0d 177PS lub 3.0d.

Opublikowano
Porównywanie e60 3,0d z x3 2,0d 150 km to jakaś kompletna bzdura!!To zupełnie inne auta ,ktoś kto jeździ e60 nigdy nie będzie zadowolony z x3 2,0d.Ja jeżdżę x3 150km i uważam,że ten motor jest zupełnie wystarczający,x3 3,0d to zupełnie inna półka cenowa,więc wybór należy do ciebie.
Opublikowano

Nie porównuję X3 do E60.Chciałem kupić X3 2.0d i testowałem 150 konne oraz 177 oprócz tego kolega ma 3.0d.

3.0d oraz ten 177ps były drogie więc zrezygnowałem bo 150 ps jeździ się tragicznie i wcale nie bardziej oszczędnie niż 3.0d.Jest jeszcze jeden problem te 150ps są ciężko sprzedawalne:))

Oczywiście to moje osobiste odczucia i każdy musi przekonać się sam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mozna przeciez drania zaczipowac ;) 180KM i 390Nm raczej bez problemu da sie uzyskac. Powinno wystarczyc imho.