Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Na poczatku Witam szystkim forumowiczow :)

Jestem nowy na tym forum i zwracam sie do wszystkich z prosba i porada jak mam to ugryżć :)

Otoz tak:

Mam BMW E46 rocznik 2003 jest tutaj nawi seryjna z wyswietlaczem monochromatycznym, ta mala nawigacja strzalkowa, w bagazniku mam czytnik mk4.

Chcialem sobie zmienic monitor, czyli zamontowac ekran 16/9

Kupilem juz nawet taki monitorem, ale po wyjeciu tego starego zobaczylem ze kostki od tego mojego radyjka z nawigacja strzalkowa nie pasuja do tego monitorka 16/9

Jezeli dobrze pamietam to w tym starym radyjku mam 2 kostki 10 pinowe, a przy tym nowym sa 2 kostki 12 pinowe.

Moje pytanko do Was jest takie czy mozna jakos podlaczyc ten monitor bez koniecznosci przeprowadzania instalacji w aucje ?

Moje jest jakas przelotka lub inny sposob aby do tym kabelkow z mojej starej nawigacji podlaczyc ekran 16/9

Z tego co czytalem to w e38 i e39 i wystarczy tylko zamienic czytnik i monitor (jezeli mamy juz nawigacje w aucie) nie ma z tym problemow - ale moze i tutaj sie myle bo nie sprawdzalem tego osobiscie, a czy w e46 jest calkowicie inaczej?

Mam juz czytnik DVD mk4 i moze isnieje jakis sposob na polaczenie tego.

Z gory wszystkim bardzo dziekuje za podpowiedzi i porady

Moze mial ktos podobny problem?

pozdrawiam

jarek

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Musisz wymienić wiązkę.Bez tego nie ruszy.
Opublikowano

musze cala wiazke wymienic? Czyli jezeli dobrze rozumiem musze przeprowadzic cala instalacje w aucje od czytnika az do monitora ?

A jaki jest koszt takiej wiazki ??

Kurka mam juz wiazke nawi w aucie i teraz trza przeprowadzac nowa :(

Naprawde nie ma innego sposobu na to ??

Sorki ze tak pytam ale naprawde nie mam pojecia o tym

pozdrawiam

Opublikowano
Oprócz wiązki, której wymiana jest koniecznością, musisz jeszcze dołożyć tuner radiowy/wzmacniacz, który w tej wersji nawigacji jest osobnym urządzeniem, montowanym w bagażniku. Sporo roboty, no i koszty.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano

Jakie to sa orientacyjnie koszty ??

czytnik mk4 i monitor mam

Z tego co piszecie to brak mi wiazki, tunera radiowego, mocowania klimatronica i pewnie jeszcze kilku innych gadzetow :)

Zastanawiam sie czy warto mi sie w to bawic. Pewnie to koszt ok 1000-2000 o ile nie wiekszy :(

Opublikowano
Nie martw się najdroższe rzeczy masz już za sobą :D Wiązka okablowania w bagażniku kosztuje 300 zł to ta druga co idzie od czytnika do monitora może być troszkę droższa więc mniej więcej liczyć 500 zł. Szufladka na klimatronic to groszowa sprawa. Najdroższy z tego wszystkiego jest czytnik i monitor bo coś kolo 3tyś.

http://images.chomikuj.pl/button/Sledz2424.gif

Softy [PL], instrukcje, mapy do systemów nawigacyjnych w naszych BMW