Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam bmw e32 730 3.0 zwykła rzędówka z 87r. i mam taki problem że czyje drgania pojazdu tak jak by drżał silnik ,dzieje sie to na postoju i jak jade w pewnym przedziale obrotów. Jak stoje i mu przygazuje do 2000 obrotów drga cała buda i tak samo jak jade . Wymieniłem poduszki silnika i skrzyni i to samo ! myślałem że może pękła któraś z łap silnika ale są całe . Prosze o pomoc bo nie wiem co mam już robić. Dodam że powoli pada mi sprzęgło czy to może byc przyczyną ?
Opublikowano
Może to być od sprzęgła.Strzelam,że masz jeszcze sprzęgło starego typu(rocznik 87),gdzie amortyzatory drgań skrętnych są umieszczone w tarczy sprzęgła a nie w kole zamachowych.Wymiana sprzęgła powinna pomóc.
Nur bmw e32
Opublikowano
Tak,koło numer 1 też tłumi drgania układu korbowego,ale jest praktycznie niezniszczalne,chyba,że auto miało kiedyś dzwona i koło jest zwichrowane....
Nur bmw e32
Opublikowano
koło nr. 1 jest w porządku niema żadnego bicia rok temu kupowałem nówka , jutro zdejmuje skrzynie i bedzie wszystko wiadomo :? czy to sprzęgło czy coś innego. Jak już będe wiedział to napisze może ta informacja przyda sie komu innemu :)
Opublikowano
Dzisiaj od rana walczyłem z moją bunią, i co sie okazało ? walnięte łożysko między silnikiem a kołem dwu masowym w te łożysko wchodzi wałek od skrzyni biegów .Wałek wpadał w wibracje i to przenosiło sie na drgania całego auta, a skoro mam wszystko rozebrane to przy okazji włożę nowe sprzęgło bo to moje to było już w opłakanym stanie :P