Skocz do zawartości

nierowna praca, brak mocy dziwne zachowanie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich od jakiegos czasu mam problem z autem.jest to e30 m10b18.wykluczylem juz wiekszosc mozliwosci mianowicie zmienilem głowice aprat zaplonowy swiece, kable wn. kopulke palec wtryski..i nie mam pojecia gdzie dalej szukac problemu. objawy wygladaja mniej wiecej tak:silnik na benzynie pracuje tylko po odlaczeniu wtyczki od ssania i to bardzo nierówno kiedy podlacze ją spowrotem podczas pracy silnika delikatnie spada z obrotow ale chodzi nadal.gdy odpalę ja przy zalozonej wtyczce od ssanie silnik zapali ale po chwili gasnie.pewnie szukalbym problemu w ukladzie paliwowym gdyby nie fakt że i na gazie nie pracuje zbyt dobrze(lepiej chodzi ,rowniej ale takze nie ma mocy i nie chodzi idealnie rowno silnik co jakis czas dziwnie 'Drga'(przy pracy na benzynie drga tak caly czas i sa to dosc mocne drgania) dodatkowo zalaczam filmik gdzie mozna posluchac jak pracuje ten silnik jakosc nie jest zbyt dobra ale zawsze cos http://www.youtube.com/watch?v=7n_jRic9qaU

moze jest w stanie ktos mi pomoc bo naprawde nie wiem juz gdzie szukac problemu.. :cry: pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie jest slychać dokładnie co i jak, bo słaba jakość nagrania ale moim zdaniem ten silnik coś klepie za bardzo. Sprawdziłbym ustawienie luzu zaworowego bo z tego co słyszę to coś z zaworami. Być może luz jest za duży, zawór się nie otwiera w pełni i silnik nie chodzi tak jak ma. Albo silnik jest w stanie ogonalnym i moze to już panewki klepią ale nie nie słychać do końca co i jak. Na początek sprawdz ten luz zaworowy. Acha. może łańcuch przestawił.

A może jakaś prozaiczna rzecz typu "lewe powietrze", nieprawidłowo podłączone przewody podcisnienia....