Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem początkującym użytkownikiem BMW. I mam takie pytanie:

Co oznacza lampka inspektorat??

Auto stało miesiąc z odłączonym akumulatorem bo była skrzynia popsuta wiec nie jeździłem! Po naprawie podłączyłem akumulator i mi się zaświeciła ta lampka. A po jakiś 2 dniach niach jak w nocy wsiadłem do auta i chciałem jechać po włączeniu świateł nie oświetla mi zegarów a światła działają.

Wiec proszę o pomoc.

Opublikowano
inspekcja sie zapala co jakis czas i przypomina nam o przegladzie auta. mozna ja samemu skasowac. co do zgaszonych zegarow, to po lewej stronie kierownicy jest pokretlo do ustawiania podswietlenia zegarow. najpierw tam sprawdz czy nie masz zgaszonych.
Opublikowano
Kręciłem tym kółkiem i nic. Nie oświetla mi zegarów , zapalniczki, i reszty. Jedyne co się zapala to oświetlenie przy otwarciu drzwi ale i tak po zamknięciu auta na kluczyk świeci się jedna lampka styłu. A jak ja skasować ta lampkę żeby się nie świeciła??
Opublikowano

sprawdz nastepujace bezpieczniki:

5

17

20

21

26

z lampka to sam nie wiem. pokombinuj z wylacznikiem swiatla w kabinie, moze masz cos poprzestawiane. poprobuj.

http://www.bmwm.beep.pl/serwis/insp.htm

tu masz instrukcje kasowania inspekcji. jak ci sie nie uda, lub myslisz, ze sobie nie poradzisz, to olej to, nic zlego ci sie z autem nie stanie. no chyba, ze bardzo kluje cie w oczy.