Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jestem tu nowy i nie umiem siE jeszcze dobrze poslugiwac , poruszac po tym forum.

Mam problem ze swoją lalunią to jest z BMW 316i Touring ,silnik m40 , po zimie to jest po tych duzych opadach śniegu i po soleniu ulic zginał mi prad w radiu w komputerku przy radiu( temperatura,czas,data) , w obrotomierzu i ekonomirzerze i w oświetleniu kabiny żarówki przy drzwiach i w bagażniku ,( samochód kombi). Sprawdziłem baterie w liczniku są to akumulatorki CR 1425OSE 3V jak na rocznik 93 trzymaja chyba dobrze bo az po 3,1V , bezpieczniki tez sprawdzi lem są ok i dalej juz nic nie wiem , stad moja prosba o pomoc? Szukac samemu czy udać sie do elektryka ?

Prosze moj email [email protected] lub gg 9652625

Opublikowano
Witam. Podłącze sie do tematu, mam podobny problem. tyle że ja mam model coupe. I nie działa mi zegarek (temp. na zewnątrz, godzina i data) obrotomierz i ekonomizer. Podłączałem inne zegary, inny zegarek i problem jest ten sam. Nie wiem gdzie szukać przyczyny.
Opublikowano
Możesz powiedzieć gdzie znajdują się te akumulatorki? Poszperałem trochę na rożnych forach bmw i znalazłem podobny temat. Piszą tam że należy wymienić akumulatorki. Tylko ja nie wiem gdzie one się znajdują, gdzie je można kupić i jaka jest ich cena. Jak ktoś by mi mógł wytłumaczyć gdzie one się znajdują byłbym wdzięczny.
Opublikowano

Witam.

Akumulatorki znajdziesz jak wyciągniesz licznik i go rozkręcisz, było kilkanaście razy poruszane na forum. Aku kupisz w każdym sklepie elektronicznym nie znam ceny ale myślę , że ok 15 zł sztuka ( potrzebne dwie bateryjki ),

Opublikowano
U mnie to jednak nie aku są przyczyna niedziałającego obrotomierza. Na innych zegarach jest to samo a są na 100 % sprawne. Więc nie wiem czego mam szukać dalej.