Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanko czy wie ktoś co może być ze wskazanie kompa co do temperatury pokazuje - 37 i stoi nie wiem odczego zacząć czy jest to do zrobienia gdzie jest ten czujnik i czy czasem coś na przewodach gdzieś nie siadło pozdrawiam.
Opublikowano

-37 stopni oznacza że zegarek/komputer stracił łączność z czujnikiem temperatury. Przeważnie oznacza to zaśniedziałe styki w złączce pod zderzakiem. Czujnik masz (jak staniesz przodem do auta) pod zderzakiem na lewo od prawego halogenu - wyraźnie widać dziurkę w zderzaku. Trzeba zajrzeć od dołu i poszukać wtyczki od tego cudownego czujniczka i wyczyścić ją. Chyba że straciłeś kawał przewodu, albo cały czujnik - wtedy gorzej..... :norty:

thats all

pozdro

Czemu BMW ??? - wiem, ale nie powiem .....
Opublikowano
Jest tam cos takiego małego metalowego ale to lata pod zderzakiem bo samochodzik lekko pukniety i i sie wszystko pourywalo ale sa tam tez 2 zaizolowane kabelki ktore nie wiem gdzie maja byc to cos malego metalowego jest wpiete i ma kontakt ale to chyba nie tam siedzi problem ok jak ktos cos bedzie wiedzial to prosze o odpowiedz
Opublikowano
Umnie była temp-37 kiedy odłączyłem czujnik i ponownie go podłączyłem.Wystarczyło się przejechać z jakieś 10 km i wszystko sie ustatkowało.