Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś bawił się w zmiane oprogramowania w m20b20?

Koszt nie duży, gotową kość eprom z programem można kupić za jakies 200zł. Niby powinna wzrosnąć nieco moc i porawić się elastyczność silnika.

Na alledrogo są oferty z takim chiptuningiem. gdzie znaleźc numer sterownika w aucie?

Mam m20b20 i nie jeździ źle, silnik jest zdrowy i ma dobra kompresje.

Macie z tym jakieś doświadczenia?

Opublikowano
kiedys chcialem sie w to bawic, kolega z forum reklamowal jakies chipy superchip czy cos w ten desen, mieli mi nawet zaprojektowac jakis specjalny do gazu, ale stwierdzilem, ze raczej to sciema jest, a nawet jak to moc wzrosnie tak nieznacznie, ze nawet tego nie odczuje
Opublikowano

No w sumie do wyboru sa superchip i motorsport (hhehe, ale nazwy, juz od samej takiej nazwy moc rośnie o 10KM :lol: )

Czy ja wiem, czy to takie nie warte świeczki? Koszt takiego chipa to niecałe 200zł. To że można cos uzyskać zmieniając kąt wtrysku i dawke paliwa hest pewne.

No a 15KM przy 130konnym silniku to zawsze coś :) Czekam na dalsze opinie.

Opublikowano

Ogolnie te chipy mozna o kant du.. potluc w wiekszosci przypadkow sa to poprawione orginalne softy przez ludzi ktorzy nie maja o tym pojecia :mad2:

i albo jezdzisz na ssaniu ciagle albo auto dostaje za duzo paliwa ktorego nie jest w stanie spalic Spytaj czy odda pieniadze za ewentualne naprawy :mrgreen:

Ale jak ci zalezy to mogr ci taki soft zrobic za polowe ceny z allegro :cool2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D