Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich... Moi drodzy jakos nie moge sie dopatrzec czegos podobnego wiec pytam... Sa dwa problemy i nie wiem czy jeden z drugim ma zwiazek. Mam wbity bieg puszczam pedal gazu auto zwalnia i przy okolo 1,5 tys.obr. dodaje stopniowo gazu majac np. 3 bieg i dzieje sie cos w stylu takiego przerywania, duszenia i za chwile auto normalnie wbija sie na obroty... Kiedy obroty sa wieksze czy jade szybciej nie ma tego... Druga sprawa. Jade, puszczam gaz auto toczy sie na biegu w pewnym momencie szarpnie i zapala sie kontrolka eml na zegarze. I pali sie do poki nie wylacze auta ale poza tym nic sie nie dzieje. Kiedy zapali sie kontrolka eml auto nie szarpnie ani razu...

Czy jedna sytuacja z druga ma zwiazek? Co jest przyczyna? Czy rozwiazaniem byloby przeczyscic EML o ile w ogole robi sie cos takiego... A moze przeplywka? Mam wymien. przewody, swiece... Prosze o pomoc...

• 2 tygodnie później...