Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i mam pytanko, mam nadzieję że nie narażę się na nadmierną krytykę. Czas zmieniać koła na lato,czeka na mnie zdjęty komplet oryginalnych felg z m-pakietu na runflacie ale korci mnie nabycie felg z poniższej aukcji:

http://www.allegro.pl/item953136863_nowe_felgi_ac_schnitzer_black_18x120_raty.html

Co myślicie o założeniu run-flata na taką felgę?

Czy da się bezpiecznie na czymś takim polatać ( szybko ) z dwa sezony czy lepiej dać sobie spokój i poprzestać na moich standardowych felgach?

Czekam na opinie i pozdrawiam

Opublikowano

Na wszystkim da się jezdzić :)

Ale twoje auto z tego co widzę jest kolorku ciemnego do tego czarna felga hmmm moim zdaniem nie będzie to ładnie wyglądać , do czarnego samochodziku tylko coś z chromopodobnym . Ja założyłem nie oryginalne felgi do swojej e60 18-stki 245/40 jeżdżę już drugi tydzień i nie widzę różnicy pomiędzy jakością .

run flant to niestety inni muszą się wypowiedzieć lecz ja mam to w "jedynce" 16-stki na alusach jak i zimowych i letnich ale szukam 17-stek ciekawy wzór bez run flanta bo RL + sport zawieszenie niestety nie da się jezdzić

Na twoim miejscu założył bym ciekawą fele do tego zwykła oponkę i dojazdówkę do bagażnika :)

Oczywiście to twoje auto i zrobisz co uważasz jak podoba ci się czarna felga to twoje zdanie .

Opublikowano

samochód jest rzeczywiście czarny , łącznie z schadow-line naokoło szyb i dodatkowo czarny grill więc myślę żeby pójść po bandzie i założyć czarne felgi :D pytanie tylko czy takie felgi wytrzymają eksploatację na naszych drogach? na oryginalnych jeżdzę już dwa lata i nie jest najgorzej pomimo run-flata, do którego się przyzwyczaiłem... Może ktoś ma doświadczenie na temat trwałości felg wiadomego pochodzenia w tej grupie cenowej?

pozdrawiam

Opublikowano
te felgi raczej nie są by china tylko by italia :) prawda jest taka że nawet orygianlne można skrzywić , ja swoje zimówki w tym sezonie skrzywiłem 4 razy :) i w tym jedna opona kosz . Przed zakupem zobacz czy od środka felga nie jest chropowata , jeżeli jest chropowana proponuje sobie odpuścić bo jest to syf , felga w środku ma być gładka
Opublikowano

Wiadomym jest, że felgi te koło AC nawet nie leżały. Jeżeli masz oryginalne m-pakietowe daj sobie spokój z tymi z aukcji. Jeżeli chcesz czarne to pomaluj na czarno (nie wiem jak to się robi, ale na pewno da się zrobić dobrze) - będziesz miał przynajmniej pewną felgę.

pzdr

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
chyba rzeczywiście podmaluję na czarno te moje m-pakiety, widziałem dziś zdjęcie na niemieckim forum i nie wygląda to źle, a chociaż nie będę się martwił że mi się felga włosko-chińska rozpadnie przy pierwszej lepszej okazji. Może efekt wizualny byłby lepszy ale bezpieczeństwo ważniejsze :D pozdrawiam
  • 1 rok później...
Opublikowano

Od dłuższego czasu myślę o zmianie felg na lato.W grę wchodzą 19"i tylko oryginał BMW.Przewertowałem wszystkie dostępne modele BMW,i myślałem że tylko zostały oryginalne styling 172 po czym wpadło mi gdzieś jedna fotka.Pomyślałem dlaczego nie :roll:

Chciałbym waszej opinii czy to aby nie wiocha.Mam M-pakiet nie M5 jak na zdjęciach,kolor Silver tytan.Cena kompletu nowego dzwoniłem do firmy zajmującej się importem z Austri od AC SCHNITZERA za model racing silver type IV,jest zaporowa 17 tyś.Znalazłem używane ori od pierwszego właściciela za 5 k.Moje pytanie czy warto i jakie są wasze opinie o wyglądzię :duh:

http://i2.fmix.pl/fmi702/77bb5d690007a9304f0c278d/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1412/496b4fba001b5a094f0c2793/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1234/cfaad81b000be3564f0c279f/zdjecie.jpg