Skocz do zawartości

e30 1.8i zwarcie w instalacji.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam poważny problem z moim BMW, Kupiłem je rozbite, tzn było przewrucone na bok, troche pognieciony dach i potłuczone szyby, zerwane poduszki pod silnikiem i zerwana chłodnica, po naprawach karoseri jeździłem tyle że padał mi szybko aku. znajomy mierzył napięcie miernikiem na bateri i pokazywało 14.0/14.3, czyli ładowanie jest, jak dobrze naładuje auk to odpali z kluczyka, troche pojeżdze i znów pada, na trzech akumulatorach dzieje się tak samo. dziś rano chciałem wyjechać wsadzam na ładowaną baterie i nic, po przekręceniu kluczyka na rozruch gasną kontrolki:? co to może być?
Opublikowano
mogą ci kolego klemy nie łączyć albo przewody zasilające mogą być gdzieś zaśniedziałe i nie ma wystarczalnego przepływu produ. do rozruchu potrzeba go dożo. sprawdź grube przewody idące do rozrusznika do alternatora najlepiej wyczyść końcówki i sprawdź jeszcze czy silnik ma dobra masę. przyczyn morze być dożo. jeśli były poduszki zerwane to znaczy ze ten silnik się kawałek przemieścił i na pewno in-stalka była szarpnięta.
Opublikowano
  • Autor
już sprawdzałem kable, prąd przez nie napewno przechodzi. tylko tak jak właśnie kolega mówi, może być któryś zerwany, tylko nie widać żeby było coś nie tak, powyciągałem wszystkie bezpieczniki i spróbuje bez nich, jak będzie chodził to po bezpiecznikach już będzie Łatwiej :wink: