Skocz do zawartości

ile wachaczy w bmw i jaka cena jednego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam chcialbym sie dowiedzec jakie jest rozwiazanie z rozrzadem w bmw e 38 735 czy jest lancuch czy pasek,oraz jak jest z zawieszeniem czy jest cztero wachaczowe jak np w audi a6, i czy przy wymianie trzeba zmieniac cztery wachacze jest jakis tanszy sposob bo w a6 trzeba zmainiac caly wachacz i ile kosztuje np jeden wachacz i czy te same rozwiazanie jest w 728 Edytowane przez ralf7742
Opublikowano
Silnik jest na łańcuchu a zawieszeniu jest po dwa wachacze na strone i trzeba wymieniać cały wachacz bo sworznie są na stałe.
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano
Dobry mechanik (a najczęściej mechanik współpracujący ze specjalistyczną firmą), sworznie potrafi wymienić i zrobić to profesjonalnie. Jeżeli mechanik sam wymienia sworznie, to już może nie być to takie dobre (szczegónie jak to robi za pomocą młotka) :mrgreen:

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Sebast, podaj adres do mechanika ktory sie zna i tanio zrobi zawieche i ma dostep do zamiennikow

musze cos tam wymienic, zaczyna lekko stukac na kostce

nie mam nikogo zaufanego do bmw, zawsze ze mnie zdzieraja niemilosiernie

zastanawiam sie co tam bedzie, wahacze? + drazki kierownicze?

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
z tego co wiem to regenerują wachacze odcinają sworznie i spawają ale w zakładach specjalistycznych... do E34 zamiennik 1 szt 150 zł to i tak lepiej niż 350 zł orginał :) ale to bezie oszczednosc 50 zł ... wiec nie wiem czy opłaca sie ciąc skoro zamienniki są za 150 zł... o ile znajdziesz u siebie zamienniki w 3 miesice w autopartnerzesą chociaż ja cały czas pisze o E34 a to raczej inna bajka...
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano

Np. http://www.bmka.pl - robią takie rzeczy - ok. 100zł. za szt.

Drązki kierownicze to raczej już wymiana i najlepiej oryginały - podróbki są niewiele tańsze ... Najdroższy niestety środkowy drążek - 850zł., krótkie ok. 180zł./szt.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
z tego co wiem to regenerują wachacze odcinają sworznie i spawają ale w zakładach specjalistycznych... do E34 zamiennik 1 szt 150 zł to i tak lepiej niż 350 zł orginał :) ale to bezie oszczednosc 50 zł ... wiec nie wiem czy opłaca sie ciąc skoro zamienniki są za 150 zł... o ile znajdziesz u siebie zamienniki w 3 miesice w autopartnerzesą chociaż ja cały czas pisze o E34 a to raczej inna bajka...

No właśnie ;) wahacze do E38 są w cenach 400-600zł. za szt. a dolny tylny 870zł. (oryginały), tak więc opłaca się regenerować, a podróby ... hmmm ...

Stronka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spokojnie, a sprawdź najpierw to, co sypie się zawsze jako pierwsze, czyli łączniki stabilizatora. Robią najwięcej hałasu, a kosztują relatywnie grosze.
Kai