Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem ze skrętnymi światłami,brakowało 2 sterowników pod lampami i modułu adaptacji doświetlania zakrętów.Wszystko jest podpięte,przy włączonych światłach działają we wszystkich kierunkach,a przy skręcie kierownicą nie działają.Proszę o radę.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pierwsze słyszę aby E53 X5 miał skrętne światła tj.. doświetlanie zakrętów:)

Albo coś Ci się pokręciło albo pomyłka modeli:)

Światła posiadają regulacje świecenia góra-dół, ksenon może się ustawiać sam-samo poziomowanie, ale skrętne....nie.

Opublikowano
Kolego oświeć mnie bo moze jestem niedoinformowany ale co ma wspólnego Dynamic Drive, system który polega na zmianie sztywności stabilizatora, ze światłami skrętnymi i od kiedy to ten system był montowany w E53. :?: :?:
Opublikowano
Poczekaj pójde sprawdzić dokładnie jak na mojich lampach pisze,sprawdziłem sory pisze BMW dynamic xenon ale i tak mam skrętne ksenony i koniec kropka :lol:http://swiatla.arbiter.pl/files/g/2_860967791_IMG_0471_.jpg
Opublikowano
Ja nie neguję tego że w E53 były montowane ksenony skrętne tylko zdziwiłem się jak napisałeś o Dynamic Drive bo to nie ma nic wspólnego ze światłami
Opublikowano

Grzebiąc w necie znalazłem parę postów gdzie koleś sam próbował zamienić wkłady w X5 na dynamic ksenon może masz coś takiego u siebie.

Ja mam służbową vectrę i superba i w obu jak kręcisz kierownicą światła się również przemieszczają.

Więc albo masz coś zwalone albo to jakaś "zasadzka".

Powinny doświetlać skręt, teraz w niektórych autkach dodatkowo zapalją się np. halogeny przeciwmgielne.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

chciałbym rozwinąć temat,

otóż u mnie problem ze srętnymi reflektorami przednimi jest taki:

że one skręcają tylko w prawą stronę, doskonale to widać np na ścianie w garażu

kręcąc kierownicą w prawą stronę reflektory reagują natychmiast i skręcają się równo

z obrotami kierownicy, w lewą stronę niestety ani drgną. tzn odkręcając kierownicę one wracają ale tylko

do położenia na wprost.

dodatkowo zauważyłem mały problem z poziomowaniem lamp,

otóż po włączeniu zapłonu / światła na auto / lampy podnoszą się / poziomują /

jednak nie równocześnie , a jedna po drugiej, najpierw lewa i ok 2-3 sekundy po niej

prawa, zatrzymują się idealnie na tym samym poziomie.

dzięki za pomoc.

pozdrawiam