Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
do e30 wejdzie kazdy silnik z palety BMW a takze inne ciekawe jednostki Jak kultowe juz 2jz toyoty i lt5 z corvette nawet bylo e30 z sr20det z nissana

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Nie jest ale trzeba miec pojecie o mechanice na poziomie srednio zaawansowanym :wink:

Opublikowano
Tego sie domyslam:)Czy jest to dobre rozwiazanie? i mniej wiecej ile musze wydac na kompletny silnik ze skrzynia i wszystkimi potrzebnymi dodatkami?:)
Opublikowano
Jak masz kupowac silnik to jest to zly wybor lepiej jest wlozyc starsze 325i lub ewentualnie 328i 323 sobie daruj skoro masz kupowac silnik :cool2:

Opublikowano
Czemu tak twierdzisz? pytam sie bo jestem swiezy w tym temacie, a wole popytac doswiadczonych ludzi niz mam zrobic cos mega glupiego:) kierowalem sie tym ze im mlodszy silnik tym mniej zjezdzony:)
Opublikowano

Mlodsze M52 niedorastaja do piet starszym M50 w kwestii zywotnosci choc to bardzo dobre jednostki to jednak duzo czulsze na zle traktowanie i wada jest aluminiowy blok :twisted: pozatym 323 ma 170 koni a 325 i 328 192i 193 wiec to spora roznica Oczywiscie mozna brac M52 ale jeli jestes pewien ze byl dobrze traktowany i nigdy nieprzegrzany to smialo bierz tylko czy bedziesz mial taka pewnosc ??

Auto do sportu czy na codzien? i wazne pytanie LUBISZ POSZALEC?? :D

Opublikowano
Na codzien ale poszalec lubie, chyba jak kazdy;)ale z drugiej strony jak kupie stary silnik to tym bardziej nie bede mial pewnosci jaka ma przeszlosc, a nie chce kupic takiego silnika zebym zaraz na starcie wymienial 50% czesci bo to chyba mija sie z celem?:)
Opublikowano
jak kupujesz to sprawdzasz kompresje jak jest ok to warto brac ja bym szedl w M50 znam te ilniki na wylot i wole M50 mimo ze starsze to lepiej znosza probe czasu najlepiej szukaj z automatu

Opublikowano
Dokladnie tylko tu masz bez osprzetu ale cena dobra :cool2:

Opublikowano
ok 2 tys za zestaw na swap plus skrzynia ok 800 z nowym sprzeglem :D zakladam kupno silnika z automatu bo to najlepsza opcja :mrgreen:

Opublikowano
Buda obojetnie jaka ale od 2.0 chyba lepsze heble byly :D

Opublikowano
Ok super, jestes mi bardzo pomocny dziekuje Ci za to, tylko powiedz mi jeszcze jedna rzecz mam bude 2.0 silnik 2.5 i na jaka pojemnosc to bedzie zarejstrowane??
Opublikowano
na 2,5 masz prawny obowiazek zgloszenia wymiany silnika o ile jest zmiana pojemnosci :8)

Opublikowano
Bo widzisz jest taka sprawa ze znajduje budy w dobrym stanie od 1.6-1.8 a z tego co sie orientuje bede musial zmieniac umocnienia silnika i skrzynie tak?
Opublikowano
Lapy silnika buda jest taka sama niezaleznie od silnika a lapy tak czy tak trzeba zmienic ja bym bral zdrowa bude nawet z 1,6 skoro planujesz swap

Opublikowano
za calosc od 1000 do 2500 zaleznie jaki mechanik i czy na fakture ja za taki swap biore 1000 za silnik bo czasem dochodza heble i inne duperele :twisted:

Opublikowano
Raczej nie zmieni :8) znajomemu powinien zrobic taniej wiesz ja musze auto oddac dopracowane i nie ma mowy o niedorobkach a silniki serii m50 nie byly seryjnie montowane wiec trzeba go spasowac zrobic wydech od zera. normalny warsztat bierze 500 za samo przekladke silnika na taki sam wiec chyba drogo ne biore :twisted: