Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Automat e53 4,4i 2003 wg.VIN-kod nr skrzyni biegow to A5S440Z

problem :przy wolnej jezdzie drgania tak jakby nie wiedzial na jakim biegu jechac

daje gazu jest ok.Co myslicie o wymianie oleju,moj mechanik mowi mi nie wymienia sie oleju w skrzyni.

Czytajac forum widze olej wymieniacie .

Prosze o rade,pozdrawiam. :cool2:

Opublikowano
Automat e53 4,4i 2003 wg.VIN-kod nr skrzyni biegow to A5S440Z

problem :przy wolnej jezdzie drgania tak jakby nie wiedzial na jakim biegu jechac

daje gazu jest ok.Co myslicie o wymianie oleju,moj mechanik mowi mi nie wymienia sie oleju w skrzyni.

Czytajac forum widze olej wymieniacie .

Prosze o rade,pozdrawiam. :cool2:

Jak już słyszę tych naszych mechaników od maluchów to mnie krew zalewa.

Skrzynia ma filtr a jak jest filtr to się wymienia. Instrukcja tak opisuje, że olej nie podlega wymianie, bo BMW w DE wymienia po 200tyś skrzynię:) Na moje oko to masz już po skrzyni. Moja robiła dokładnie to samo - nie wiedziała na jaki bieg wrzucić. W praktyce wygląda to tak, że stale zmieniała biegi ( u mnie między prędkością 50-70km/h). Zobacz jeszcze czy tak samo się zachowuje jak przejdziesz na ręczne sterowania biegami. U mnie problem zanikał. A skrzynia mi padła gdy wracałem z Grecji z wakacji - na szczęście 10km od domu :)

Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W
Opublikowano

Ja swojego X-a odstawiam do mechanika oddalonego ode mnie o 100km do Opola. Gościu to miłośnik marki i tylko robi przy BMW. W Rybniku długo szukałem i wielu na szczęście sami zrezygnowali z napraw, a inni próbowali ale skończyło się to fiaskiem.

Skąd jesteś?

Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
w takim razie gdzie mozna wymienic olej
hmmm... :think:

jeśli to tylko olej... to może nie warto... ale jeśli to coś więcej to polecam:

TEOmotors Teodor Myszkowski

Swadzim, ul. Ogrodowa 3

62-080 Tarnowo Podgórne

+48 61 663 65 65

specjaliści od ASB do których zjeżdżają auta z całej Polski... :cool2:

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano
w takim razie gdzie mozna wymienic olej

jeśli to tylko olej... to może nie warto... ale jeśli to coś więcej to polecam:

TEOmotors Teodor Myszkowski

Swadzim, ul. Ogrodowa 3

62-080 Tarnowo Podgórne

+48 61 663 65 65

specjaliści od ASB do których zjeżdżają auta z całej Polski... :cool2:

pozdrawiam

cosmo

http://dobrymechanik.net/mechanicy/zobacz/41/teo-motors-teodor-myszkowski

:cool2:

Opublikowano
nagle sie nowa opinia pojawila :mrgreen:

świadczy to tylko tyle... że tego typu strony z opiniami tak naprawdę są nic niewarte... bo każdy może napisać co chce... i kiedy chce... i co gorsza wcale nie musi to być zgodne z prawdą... :mrgreen:

dlatego dla mnie takie portale z opiniami są mało wiarygodne... i nie korzystam z ich opinii w celu wyboru mechaników... itp... :oops:

ważniejsza jest dla mnie opinia moich przyjaciół... kolegów... znajomych... a jakby nie patrzeć wielu z nich korzystała z usług TEOmotors... i jak na razie słyszałem wyłącznie opinie pozytywne... :cool2:

pozdrawiam

cosmo