Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pewien problem

urwal mi sie kruciec od chlodnicy od gornego weza ten zaraz przy zbiorniczku wyrownawczym!silnika raczej nie przegrzalem temperatura wzrosla max do kreski srodkowej od normalnej temperatury po czerwone pole!

tylko teraz mam problem!chlodnicy jeszcze nie wymienilem ale awaryjnie zalozylem waz na chlodnice(zostalo miejsce zeby przymocowac) ale silnik si egrzeje!dostaje wieksza temperature niz normalnie!co to moze byc?

dodam ze woda do oleju raczej sie nie dostala nie ma sladow!moze od wyzszej temperatury padl termostat?wisco?pompa?

prosze o jakies wskazowki!!

pozdrawiam[/u]

Opublikowano

Przerabialem juz ten temat... :wink:

Zapowietrzyl sie uklad chlodzenia, nic wiecej (oby). Nalezy odpowietrzyc uklad chlodzenia i temat z glowy...

SPRZEDAM:

Zmieniarkę Pioneer CDX-P650

Cały komplet, nowa!

Wszelkie informacje tylko na "PW"

Tanio!

Opublikowano

w sumie robilem to ale nie mialem srubokreta zeby odpowietrzyc przez to co trzeba!tylko odpowietrzylem przez korek wlewu plynu chlodzacego!ale powtorze operacje jutro i zobaczymy!

pozdrawiam

Opublikowano
:idea: Pamietaj o srubce znajdujacej sie przy termostacie (M40)

SPRZEDAM:

Zmieniarkę Pioneer CDX-P650

Cały komplet, nowa!

Wszelkie informacje tylko na "PW"

Tanio!

Opublikowano

a w M42 gdzie ta srubka jest??ja myslalem ze to ta przy zbiorniczku wyrownawczym??

jesli sie myle to prosze poprawcie mnie!

pozdrawiam

Opublikowano
a u mnie wskazówka nie stoi na srodku temp tylko zawsze poniżej i to znacznie ponizej, co to moze byc

Witam Raczej mas do wymiany czujnik temperatury plynu.

J awymienilem i jest ok

pozdrawiam

Opublikowano

dolalem plynu zaczolem odpowietrzac uklad chlodzenia i nie da sie!

z koreczka do odpowietrzania caly czas leci para!temperatura rosnie, chlodnica zimna,ogrzewania brak! jak myslici eco to moze byc?? termostat??

jak to odpowietrzyc??czy to normalne ze leci para i trzeba czekac??

aha i jak myslicie ile kosztuj ewymiana termostatu!? - termostatto koszt ok 30 zl - vernet lub gates!