Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki problem... Zdarzyło się mi już kilka razy, ze po dłuższym postoju, na niezagrzanym silniku gdy jadę wciskam sprzęgło auto jakby dalej lekko ciągło, biegi potrafią ciężko wchodzić, raz nawet ze zgrzytem 3 wrzuciłem mimo wciśnięcia sprzęgła do końca, jak się zagrzeje po parku kilometrach już jest ok i biegi wchodzą płynnie. Auto mam od niedawna, sprzedający poinformował mnie ze sprzęgło było jakiś czas temu wymienione na nowe (czy to prawda to nie wiem). W czym może tkwić problem? :|
Opublikowano
A jakaś inna opcja istnieje oprócz docisku? Czytałem coś też o jakimś odpowietrzaniu sprzęgła, wysprzęglikach, pompkach sprzęgła...
Opublikowano

1.8 1998 r

U mnie też ciężko wchodzą biegi ale tylko na zimnym silniku gdy jest ujemna temperatura. Najgorzej jest na początku przełączyć z 1 na 2 potem już jest lepiej.

Opublikowano
A jakaś inna opcja istnieje oprócz docisku? Czytałem coś też o jakimś odpowietrzaniu sprzęgła, wysprzęglikach, pompkach sprzęgła...

możesz odpowietrzyc siłownik sprzęgła może cos pomoże