Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmmm... :think:

jak w temacie... mam pytanie... :oops:

czy można dołożyć oryginalne PDC do X5 z przed liftu... :?:

jeśli tak... to jaki to jest koszt... :?:

i czy zderzaki które nie mają otworów pod czujniki... trzeba zmieniać... czy raczej są tam jakieś przygotowane miejsca pod otwory... :?:

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano
Potrzebna jest zmiana zderzaków,przeprowadzać wiązke kabli,jakiś mooduł,i guzik wewnątrz samochodu.Koszt dosyć duży
  • 1 rok później...
Opublikowano

EEEEEETTTAAAAMMM nieprawda

zderzaki jak zdejmiesz to od wewnętrznej strony są oznaczenia gdzie trzeba wyciąć otwory. (trochę zabawy ale dobre wiertełko i bez problemów)

Wiązkę z przodu napewno masz (powinny byc po dwie wtyczki zaślepione czarnym plastikiem po lewej i prawej stronie, powinny być spięte taśmą izolacyjną)

kupujesz moduł na all.. za jakieś 200-250 PLN. Osiem czujników, 2 fajkowe reszta prosta, koszt od 130 do 300 PLN, wiązka na tylny zderzak ok 100 PLN.

Potrzebne uchwyty do trzymania czujników koszt w BMW ok 100 PLN.

Potrzebna listwa z włącznikiem do PDC w konsoli środkowej (ok 100 PLN) wyjmujesz starą zapinasz nową w tą samą instalację.

Sygnał dzwiękowy. Z przodu jest zamontowany za licznikiem z tyłu trzeba dokupić ok 50 PLN. (jest on z tyłu po prawej stronie, po otworzeniu boczku na samej górze na białej plastikowej listwie z beziecznikami. tam też jest kabel dwużyłowy z wtyczką jedna okrągła druga podobna tyl;ko trochę z jednej strony spłaszczona.

Moduł PDC montujesz w przegrodzie pod kołem zapasowym, pod plastikową osłoną na dłuższej scianie akumulatora. Jak stoisz z tyłu pojazdu to po lewej stronie. Są trzy wtyczki niebieska biała i czarna to wpinasz do modułu. po prawej stronie, w rogu, pod plastikową osłoną podłogi jest kostka. Do niej podpina się wiązkę dokupioną na tylny zderzak. Tam też jest guma przez którą można przejść wiązką do zderzaka.

montujesz czujniki i cześć pracy.

Ja montowałem jeden dzień

Jak byś potrzebował zdjęcia to daj znać.