Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie :D . W chwili obecnej jestem posiadaczem Audi Coupe 2.3E, jednak w najblizszej przyszłości zastanawiam się nad zmianą na Audi Coupe 2.8E lub BMW Coupe (E-36?) z roczników 92-93 z silnikiem 2.5. Jakie jest spalanie tego silnika przy jeździe emerytalnej i bardzo dynamicznej? I jeszcze jakiego ten silnik wymaga paliwa PB-95 czy PB-98?

Pozdrawiam i dziękuję.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poszukaj, o spalaniu tych silników było sporo na forum.

Minimum zejdziesz na trasie emerytalnie do nawet 7l, tylko kto jeździ takim autem 80-90km/h? Normalna jazda na trasie to 9l/100km. Miasto różnie, ogólnie przy cieżkiej nodze górnej granicy spalania nie ma. Możesz się wyrobić w 11-13l/100km robiąc to w miarę normalnie (nie emerytalnie). Auto zasuwa na Pb95 i o spalaniu tego paliwia pisałem.

Kai
Opublikowano
No to świetnie. Zależało mi na tym, aby po pierwsze spalało maksymalnie tyle samo ile moje Audi (to jest maks 13 litrów przy średnio-dynamicznej jeździe) oraz właśnie te paliwo PB95. Pozdro !