Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na sprężynach np. w m-pakiecie występują różne kolory ( niebieski,zielony,biały,różowy) kropek,które pewnie oznaczają ich twardość.Czy ktoś zna oznaczenia kolorów?.

Opublikowano

kolego też jestem ciekaw tych kolorów

Ja miałem fabrycznie zawieszenie Mpakiet i zmieniałem na zwykłe standardowe i ci powiem ze z tymi oznaczeniami jest tragedia nikt nic nie wie !!!!! a zwłaszcza w BMW ASO .

Amortyzatory zmieniłem bo miałem numery częsci a sprężyny to znalazłem auto na normalnym zawieszeniem i tym samym silnikiem i sprawdziłem jakie ma oznaczenia .

a ty chcesz zmieniac zawieszenie????

Opublikowano

Kolega ma m-pakiet i kupił całe mcpersony też od m-pakietu,tylko że nie zgadzały się kolory kropek.

Jak założył to auto się mu trochę podniosło.

Wygląda to trochę dziwnie.

Ma 530D i kupił od 530 zawieszenie.

Ale wiadomo że np.520 w m-pakiecie będą miały inną twardość sprężyn a np.550 w p-pakiecie inną.

Słyszałem że na twardość sprężyn ma duży wpływ rodzaj wyposażenia auta np.(szyberdach,runflaty)

W serwisie nic nie wiedzą dzwoniliśmy i pytaliśmy. :cry:

Opublikowano

ale to miał normalne zawieszenie i zmienia na Mpakiet czy jak ?.

Skoro auto się podniosło to musiał kupic standardowe sprężyny one są wyższe niż te od Mpakietu o ok 3cm tak było u mnie jak sprawdzałem moje stare mpakiet i te co kupiłem standard.

Opublikowano

Miał orginał m-pakiet i kupił też od m-pakietu.

Właśnie dlatego pytam o kolor kropek.

Nie zgadzają się tylko kolory kropek .

Opublikowano
To samo na to samo nie rozumię po co zmieniac albo był DZWON. Jeżeli kupywał używane to napewno sprzedający dał mu niewłasciwe oni zawsze twierdzą ze mają akurat tego czego szukasz co kolwiek by to nie było . najlepiej z nr czesc isc . Gorzej ze sprężynami
Opublikowano

Żadnego dzwonu nie było.Tak jak napisałem na twardość sprężyn ma kilka elementów wyposażenia jakie się znajduję w samochodzie.

Np.szyberdach,skrzynia biegów,wielkość i rodzaj ogumienia,nie mówiąc już o silniku.