Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem polegajacy na tym, iz jak dodaje i puszczam gaz slychac w silniku "tłyt tłyt tłyt" (w miare dokladnie okreslilem ten dzwiek :) )

Odglos slychac w kabinie i jest dosc glosny, strasznie mnie to wkurza......

czy ktos wie co to moze byc?

I drugie pytanie...

jaki olej najlepiej kupic do mojego modelu? (e90 325i 2007rok)

Z gory dzieki za pomoc

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

co do "tłytania" to ciężko sobie to wyobrazić, u mnie jedynie pasek było słychać

a propos oleju to ja zalewam u siebie Castrol Edge Sport 0W40

pozdrawiam

Krzysiek

Sprzedam do E90 pre lift:

1. Pasek wielorowkowy do benzyniaków N52

2. Lampy komplet ori tył, używane w bdb stanie

Opublikowano

znajomy powiedzial ze niby "konczy sie popa paliwa" .......nikt nie wie co to jest.....moze ktos z was mial cos podobnego :/

A propo oleju w serwisie mi polecaja Castrol 5W30.......kompletnie sie na tym nie znam a kolega wczesniej pisal o 0W40.... co wybrac?

Opublikowano

ja wczesniej zalewałem Edge 5W30 ale odkad mam 0w40Sport to mam wrazenie, ze kultura pracy jest lepsza. Moj mechanik polecil mi ten olej.

producent zaleca 5W30 lub 0W30 z tego co pamietam.

pozdrawiam

Krzysiek

Sprzedam do E90 pre lift:

1. Pasek wielorowkowy do benzyniaków N52

2. Lampy komplet ori tył, używane w bdb stanie

Opublikowano
odnośnie oleju jest już ze 100 wątków po co zakładacie 101...?
  • 6 lat później...
Opublikowano

I jak się skończyła historia Twojej przepustnicy? Była uszkodzona i wymieniłeś czy też może można z tym jeździć i nie przejmować się?

Pytam bo wydaje mi się, że mam ten sam odgłos i nie wiem czy się nim martwić czy nie.

(przy czym u mnie jest to bardziej pojedyncze "chłyp" lub "chryp" w kabinie niż "tłyt tłyt tłyt" a jak otworzę maskę to pod maską słychać z okolic przepustnicy takie pstryknięcia - zupełnie inny dźwięk niż to słychać w kabinie)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
znajomy powiedzial ze niby "konczy sie popa paliwa"

Pozwolę sobie odkopać temat. Ja też miałem te dziwne odgłosy i po dokładnym przeszukaniu internetów okazało się, że to niby wina źle zaprojektowanych przewodów paliwowych wysokiego ciśnienia. Niby jest to niegroźne, jedynie wydaje ten denerwujący odgłos (poprawili to później).

Jednak dziś zastanowiła mnie ta opinia o kończącej się pompie paliwa dlatego, że moja się właśnie skończyła (bardzo droga naprawa - zawalony opiłkami cały układ zasilania).

Teraz zaczynam podejrzewać, że ten odgłos mógł faktycznie być konaniem pompy a nie po prostu niegroźnym wynikiem złego zaprojektowania przewodów wysokiego ciśnienia.

Jak odbiorę auto z naprawy za kilka dni to napiszę czy po wymianie pompy nadal mam ten odgłos czy nie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Potwierdzam, że po wymianie pompy wysokiego ciśnienia dźwięk "tłytyt tłytyt" przy puszczaniu pedału gazu ustał.

Osobom, które go słyszą radzę wizytę w serwisie zanim "roztłyta" się to tak jak u mnie czyli opiłki w całym układzie paliwowym i kosztowne czyszczenie tego wsyzstkiego. Miałem szczęście, że tylko jeden wtryskiwacz się zapchał opiłkami.