Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystich :) !!

Od 7 miesięcy mam bmw E36 318i, autko pięknie się sprawuje i nie było z nim problemów, ale od początku kiedy go kupiłem miałem sporadycznie jakieś dziwne puste stuki z tyłu po prawej stronie. Co ciekawe, jak spadł deszcz nic nie stukało, no i potem była jesień, zima, no to wilgotno więc wszystko było cacy. Teraz kiedy zima ustała i robi się sucho, ten dziwny dźwięk pojawia się znowu, z tym że teraz słychać go na każdej nierówności, a na expresówce płynie bez szmerku.

Dźwięk o którym mówie to dźwięk jakby bardzo szybko naciągała się jakaś guma i tak latała od góry na dół, a przy tym towarzyszący jakiś dziwny stuk.

Mieliście coś podobnego ?

Na szarpakach auto wychodzi bardzo dobrze, co najlepsze nie słychać żeby coś pukało. Amortyzatory i elementy zawieszenia w stanie bdb.

Mechanik twierdzi że może to być tuleja pływająca na głównym wahaczu z tyłu.. Ale nie za bardzo się na tym znam, więc piszę do was.

Pomocy !! :D

Pozdrawiam :)

Opublikowano
Sprawdź sobie mocowanie amortyzatora u góry.Często guma która tam jest pęka bo jest już zmęczona. Żeby ją obejrzeć musisz odkręcić dół amorka (jedna śruba) a u góry odkryj dywanik zaraz przy kielichach amortyzatora i kluczem 13 nasadką odkręć 2 śruby. W górnej części amora będziesz mieć to mocowanie i pomiędzy metalem będzie guma.Jak jest pęknięta to ona może płatać ci te figle :cool2: .Dla pewności sprawdź sobie po drugiej stronie również bo jak wymieniać to kompletam. Daj znać czy to było to
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

Dzięki za podpowiedź.

W środę w przyszłym tygodniu stawiam auto u znajomego na warsztat, zobaczymy co tam stuka :)

Jak tylko będzie wiadomo, zaraz odpowiem.

Pozdrawiam ! :)