Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie pięć lat temu kupiłem samochód z myślą o ściganiu się i braniu udziału w różnych tego typu imprezach.

Jeszcze wtedy nie myślałem że tak mnie to wciągnie i że będę startował w profesjonalnych rajdach .

Dziś mam do dyspozycji profesjonalną rajdówkę i cały zespół czyli Grupa Rajdowy Felix którą sam stworzyłem w minionych latach .

W tym sezonie planujemy wystartować w 9 rajdach RPP i zaczynamy od 8 Rajdu Mazowieckiego i kończymy na Rajdzie Kormoran . Celem jest zdobycie jak najlepszego wyniku i licencji by móc w następnym sezonie startować w RSMP czas pokaże czy uda nam się to osiągnąć i czy zdobędziemy budżet na starty w RSMP.

Do walki zatrudniliśmy wszystkim już chyba znaną z wstępów na polskich oesach BMW E30 318 is którą przejeliśmy po Marku Klementowiczu . Specyfikacja auta jest prawie taka sama jak miał Marek,aczkolwiek my postawiliśmy na niezawodność i motor jest mniej wysilony i tym samym słabszy . Zawieszenie to HP sporting w specyfikacji szutrowej i asfaltowej , reszta zostaje taka sama . Za nami pierwsze kilometry trenningu , mimo że z tego typu rajdówkami miałem do czynienia

przez minione pięć lat to to auto jeszcze poznaje . Mam nadzieje ze do mazowieckiego dogadamy się i będziemy tworzyć szybki duet . W sezonie 2010 towarzyszyć mi będzie jako pilot Cezary Niewiarowski który w ubiegłych latach jeździł też w klasie RWD z Łukaszem Sobocin. Czarka doświadczenie i moja ciężka praca na trenningach myślę że zaowocuje już na Rajdzie Mazowieckim a tymczasem do zobaczenia na OESach Grupa Rajdowy Felix .

http://images38.fotosik.pl/263/335c238950045ad8med.jpg