Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Wiatm czy to jest normalne ze podaczas odpalenia zimnego auta słychac stuki przez ok 2 sekundy co to moze byc???? a do tego jak mam rozpoznac jaki mam dokladnie model silnika wiem ze mam 2l vanosa ale jaki dokładnie model to nie wiem gdzie patrzec. Edytowane przez Marian123
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ad1. normalne, jeśli silnik zimny - zanim olej dotrze do popychaczy trochę to trwa stąd lekki hałas

Ad2. nie wiem czy na oczy słabo widzisz czy co, bo PIERWSZY TEMAT NA TYM FORUM TO - viewtopic.php?f=68&t=119110, gdzie absolutnie wszystko na temat e36 jest opisane!!!!

Mam nadzieję, że nie masz do mnie pretensji ;) pozdro

Opublikowano
Jak dla mnie to stukanie nawet na zimnym nie jest normalnym zjawiskiem.Oznacza że hydropoychacze już się powoli kończą .Sam mam ten problem i zamierzam wymienić je .6 cyl M50/M52 to nie M40 żeby to było normalne :wink:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jeśli przez dwie sekundy je slychać po odpaleniu zimnego silnika to czemu niby je zmieniać??!! wtedy jest sytuacja tak ja pisałem wcześniej, koszt wymiany szklanek nie jest mały bo nie można dokładnie powiedzieć która robi najwięcej hałasu - wymienia się wszystkie 24 sztuki, co innego gdy cały czas podczas jazdy klepią zawory, miałem coś takiego w moim starym e30 m40, waliły niesamowicie obojętnie czy zimny czy ciepły, sprzedałem złoma :D poza tym często jest tak że sama zmiana oleju potrafi zniwelować klepanie podczas odpalania, więc nie wiem po co pchać się na siłę w szklanki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :duh: