Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zakonczyla sie zima (teoretycznie), wiec postanowilem wypucowac dokladnie auto i obejrzec w jakim stanie znajduje sie nadwozie po kilku miesiachac chlapania solanką. no i tak jak sie spodziewalem odkrylem kilka malych ognisk rdzy w roznych miejscach nadwozia. niektore w miejscach bardziej, niektore w mniej widocznych. nie mam zamiaru odwiedzac lakiernika, bo bede musial placic za przemalowanie praktycznie calego auta (jak wiemy punkcikow lakiernik nie zrobi), co bedzie kosztowac kilka tysięcy zlotych, a na takie cos mnie nie stac i uwazam ze nie warto inwestowac w lakier auta, w tym wieku, ktore niewiadomo, czy wkrotce umrze (w utrzymaniu auta w dobrym stanie technicznym nie oszczedzam). ojciec w swoim aucie juz kiedys lakier (nie bylo to bmw) zobil i wyszlo mu to w dosc dobrze, wiec mysle, ze w tym przypadku mi tez pomoze.

na poczatek mam pytanie jaki lakier kupic, jakiej firmy i gdzie, zeby byl jak najbardziej podobny do delfin-metallica. zdaje sobie sprawe, ze bedzie na pewno jakas roznica wizualna, ale chce zeby byla on mozliwe najmniejsza.

druga sprawa, ze łuszczy mi sie w jednym miejscu ochrona lakieru (cos jakby folia, nie wiem jak ja okreslic). czy mozna w jakis sposob ja uzupelnic, lub zabezpieczyc?

trzecia sprawa, czy moze widzieliscie gdzies jakis artykul odnosnie naprawy powloki lakierniczej, na forum lub gdzies na www. moze ktos z was gdzies cos na temat pisal. w dziale lakiernictwo blacharka na forum tez nic na ten temat nie ma. z gory dziekuje za odpowiedz. jezeli juz gdzies ta kwestia byla poruszona prosze o zamkniecie tematu i podanie mi jakiegos linka.

Opublikowano

viewtopic.php?f=71&t=61116&hilit=+kraw%C4%99dzi%C3%B3wki

napewno pomoze ten post,

ja jestem w trakcie robienia krawedzi drzwi kierowcy, niestety kilka pryszczy wyszlo od strony zewnetrznej drzwi i bede zmuszony tez to pomalowac

zakupile, uz bruno epoxy, i na to pojdzie lakier, firma chyba nie ma znaczenia, pojedz do jakiegos lepszego lakierniczego niech dobiora, powinni miec nazwy lakierow w BMW

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=5186&start=0 ewentualnie tutaj sa nazwy kolorow i numery