Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. jestem posiadaczem e46 320d z 2002. w zestawie mam nawigacje i szczerze powiem ze korzystalem z niej tylko raz (wracajac z bawarii) i pomimo tego ze jest to maly i niekolorowy wyswietlacz calkiem milo sie na niej jechalo....

z racji tej ze posiadam tylko plytke z niemiecka mapa zwracam sie do was z prosba jak i gdzie znalezc polska mape, ale najpierw mi powiedzcie do jakiego modelu nawigacji jej szukac (mk1, mk2 itd)?????. ponizej zamieszczam zdjecia navi (sa niedokladne ale znawcy tematu powinni wiedziec o co kaman):

http://img402.imageshack.us/img402/8616/zdjcie0418j.jpg

http://img522.imageshack.us/img522/7334/img6964p.jpg

pozdawiam

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....

Opublikowano
Dołączam się do kolegi zapytania o model dokładnie tej nawigacji. Jeśli to możliwe może ma ktoś Polski soft oraz mapy i instrukcję jak to wszystko wgrać... pozdrawiam
Opublikowano
Tu chodzi o ten czytnik w bagażniku to jest całe serce nawigacji. Ten czytnik to MK3 soft i spolszczenia macie u MR.Lova na chomiku. Ściągacie go nagrywacie na płytę CD z jak najmniejszą prędkością wrzucacie płytę do tego czytnika i obserwujecie postęp. Na samym końcu należy wyjąć płytę i następnie wcisnąć guzik OK. :cool2:

http://images.chomikuj.pl/button/Sledz2424.gif

Softy [PL], instrukcje, mapy do systemów nawigacyjnych w naszych BMW

Opublikowano (edytowane)

dzieki SLEDZIU :cool2:

a czy instalowanie softu i spolszczenia jest konieczne??? moglbym dostac jakies instrukcje co dokladnie sciagnac (jaki soft, mape), troszke slabo z moja wiedza na temat tego oprogramowania :?

Edytowane przez wwwrona

Opublikowano (edytowane)

Instalowanie softu może być konieczne jak są nowsze mapy. Bo nie każdy soft czyta nową mapę. Spolszczenie to zależy od Ciebie, zależy jak się czujesz w języku który masz aktualnie. Co do tych softów na chomiku Mr.Lova to są softy v27 spolszczone, a te podkatalogi 1, 2, 3 itd to masz sofy z różnymi ekranami startowymi do wyboru :)

P.S Wiesz co nie ściągaj tego softu na razie tylko porozmawiaj z Mr.Lovem bo na screenach softu jest wyświetlacz 16:9 więc dopytaj się go czy soft będzie pasował do twojego radia. Coś mi się zdaje ze masz czytnik nie od kompletu

Edytowane przez Sledz

Opublikowano

Co do wgrywania softu instrukcje masz w FAQ:

Pytanie 5:

Jak dokonać wgrania nowego softu??

1. Zapłon włączyć (może silnik pracować), generalnie zaleca się nawet podłączyć PROSTOWNIK aby zapewnić dopływ prądu (gwarancja)

2.W kufrze wyjąć płytę z Mapami i włożyć płytę z nowym softem

3. Na ekranie obserwować postęp. Konkretny wyglą zależy od modelu MK:

MK1 pokazuję sie logo BMW, Pozostałe pasek postępu

4.Jak na ekranie pojawi się napis żę "Update erfolgreich.." czyli pomyślnie NIE potwierdzać "OK-jem". Najpierw wyjąć z kufra płytę z softem.

Inaczej zachowuję sie MK3 gdy nie ma jeszcze wgranej funkcji Split. Czytnik po wgraniu softu będzie zapytywał o Kod CD lub V.17

5. Teraz na ekranie potwierdzić OK. Czytnik zresetuję się, co zależnie od wersji możę nawet trwać 2 min.

6.Wgranie zakończono i można wkładać płyty z Mapami

Opublikowano
Super dziękuję, dopiero od niedawna zostałem właścicielem BMW dziękuję za pomoc. Niedługo spróbuję wgrać to wszystko. Pozdrawiam
Opublikowano
No to nieźle, ja jeszcze nie zarejestrowałem nawet :P ale już powoli dowiaduję się wszystkiego :) dobrze że jest takie coś jak forum i każdy jakoś może pomóc.W razie ja też mogę pomóc w sprawie części do BMW mój kolega zajmuje się częściami do BMW (Purtak, Gliwice BMW i jeszcze jeden kumpel Tarnowski ) w razie potrzeby mogę podpytać o jakieś części. Pozdrawiam.
Opublikowano

rozmawialem z MR.LOVA i jezeli chodzi o moja navi to spolszczenia jeszcze nie ma, ale powinno niedlugo byc. co do mapy polski u niego na chomiku, tak jak SLEDZ mowil, mozna sciagnac. ja sciagam, nagrywam i w tyg mam trase to wytestuje :D . pozdrawiam

no i potestowane :cry2:

wlozylem dzis plyte do czytnika, zamknalem bagaznik i ruszylem, na wyswietlaczu pojawil sie blad ze nie ma plyty w nosniku. pomyslalem ze plytka zle nagrana/zla mapa. wrocilem do domu, zagladam do bagaznika a plyta jest wysunieta z czytnika, gdy wkladam orginalna plyte z mapa D to czytnik wciaga i zaraz wypluwa i tak w kolko, tak samo z plyta nagrana PL (najgorsze jest to ze podczas jazdy mialem zalozony boczek i plyta sie nie wysuwala do konca tylko boczek ja blokowal). co sie stalo czytnikowi :? . mieliscie kiedys taki przypadek??? dodam ze nie uzywalem navi od pazdziernika i przez ten okres nie bylo w niej zadnej plyty ale to chyba nie ma wiekszego znaczenia.....