Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na wstępie witam wszystkich jestem tu nowy i już potrzebuje pomocy. Dostałem ostatnio za dobrą cenę :D skrzynie ZF ponoć ma bardzo długie przełożenia. Niestety nie mogę podać Wam numerów skrzyni bo jeszcze jedzie do mnie. Jest to skrzynia manualna pięcio biegowa. Moja bmka to e30 320 mam główkę 4.10 Może ktoś się już spotkał z taką skrzynią i może coś mi o tym powiedzieć.......
Opublikowano

Ale jaka bo nie napisales skrzynie ogolnie w bmw byly dwoch firm ZF i Getrag a glowke to masz mala lub duza przelozenie dyfra mozesz miec 4,1

Od jakiego auta pochodzi ??

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
skrzynia pochodzi od e30 2.5 niestety nie doszła jeszcze i nie mam numerów tej skrzynki jak bede wiedział więcej to napiszę. Jeszcze jedno jakiś psełdo znawca powiedział mi że takie skrzynie były montowane w 2.0 checotto ?? czy jakoś tak :shock:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O ile się nie mylę to wesje checotto były tylko limitowaną wersją m3e30. Więć mało prawdobodobne by ta skrzynia latała w takim egzemplarzy, a jeśli tak to na pewno nie bedzie pasować do twojego silnika (chyba ze po przeróbkach). Checotto różniła się zewnętrznie i mechanicznie (moc ok 215km) ale skrzynia raczej nie byla ruszana.
Opublikowano
Dziękuje za posty skrzynia przyszła niestety jest trochę zajechana ma straszny luz na łożysku wałka sprzęgłowego i pęknięcie obudowy przy rozruszniku. Oddałem ją koledze może on coś z nią zrobi. Niestety mission failed Pozdrawiam..... :D